Lene's blog

Ønsker du at følge Lene's blog, kan du tilmelde dig denne gruppe på facebook. Så får du automatisk
en notifikation, når der er nyheder
https://www.facebook.com/groups/526434380743197/

 

15.05.2016

Forandringer

Jeg har fundet tilbage til rødderne - lige pludselig laver jeg ting, som jeg ikke har beskæftiget mig med i 25-30 år - og jeg nyder det.

Vores nye terrasse, som jeg har ønsket mig, siden vi flyttede ind for 10 år siden, er endelig færdig. At vi fik lavet drivhus og et bed også, har givet mig interessen for planter tilbage, og jeg nyder hver dag at se alting gro.

Jeg venter spændt på, at georginerne, som jeg har arvet fra far, skal komme i blomst. Krydderurterne trives - det er virkelig skønt at plukke egen avl.

At sidde med aftensmaden eller bare nyde en varm hyggestund i drivhuset, er stor vælvære.

bestikbestik

bestik

 

Håndarbejde

Endnu mere underligt er håndarbejdet vendt tilbage i mit liv. Lige nu har jeg ikke så travlt i min virksomhed Una Consulting, og pludselig havde jeg købt garn og var i gang med at hækle. Jeg ved faktisk ikke, hvordan det skete.

Jeg har ikke rørt en hæklenål, siden jeg var helt ung, og dengang var det primært et tæppe af lapper, som jeg arbejdede på i årevis.

I løbet af meget kort tid, har jeg fået lavet nogen ting, som jeg er rigtig tilfreds med. De er til salg, da jeg jo ikke kan fylde mit hjem op med hæklerier, og desuden ville det være skønt, om salget kunne supplere min indtægt nu, hvor jeg ikke har så travlt med primærforretningen.

Hvis du har lyst til at købe produkterne, som jeg laver - også på bestilling, kan du skrive til mig på min facebookgruppe eller på mail Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..
Klik på billederne for pris og info.
Ved forsendelse betaler køber omkostninger.
Der kan betales med mobilepay.

 

 

14.03.2016

Flyverust

Flyverust opstår, hvis man vasker ting, som indeholder jern sammen med rustfrit stål. Når først problemet er opstået, breder det sig langsomt til alt bestikket.

I går brugte jeg det meste af dagen på at rense opvaskemaskinen og befri mit bestik for rusten. Det var en langsommelig proces med 3 kørsler i maskinen med citronsyre.

Udover bestikket, kom mine glas også med i maskinen, så bliver de fine blanke igen.

Imellem hver vask undersøgte jeg hvert stykke bestik, og var der særlige vanskelige pletter, gned jeg dem med sølvpapir.

Bestikskuffen skulle naturligvis også rengøres grundigt.

Jeg har nu lagt sølvpapirskugler i bestikkurven. Det tiltrækker rusten mere end bestikket. Man skal dog huske at skifte kuglerne, da de bliver porøse. Når de opløses, ender de i vandslangen og stopper den.

bestik

 

Den nye terrasse

Imens jeg rensede bestik, samlede min kæreste og hans datter drivhus på min nye terrasse. Jeg glæder mig ufatteligt til at komme igang derude. I 10 år har jeg brokket mig over vores lille firkant af fliser i haven, og ENDELIG er min drøm om en kæmpe terrasse gået i opfyldelse. Ingen af os har før haft drivhus, så det er spændende om vi kan finde ud af at det. Min kærste har vilde planer om at lave automatisk vanding - han er lidt Georg Gearløs-agtig og også lidt magelig.

Han var dog noget knotten over dirvhuset, da han kom ind i aftes. Der er ingen huller til at skrue drivhuset fast i soklen med, så han skal igang med at bore huller. Hvad er DET lige for en konstruktion?? Ydermere meddelte han, at jeg nok ikke skulle regne med, at der kom drivhus op foreløbig, for han havde opdaget, at monteringen af glassene var så godt som umuligt. Der skal sætte 1000 gummibånd på, og så skal glasset bankes ned med en hammer....

Men google er min ven, så jeg fandt ud af, at andre havde løst det problem med silikone, så det er nu det bestilt. Tænker, at jeg så alligevel får drivhus inden årets udgang.

Må da også lige nævne den første udfordring, vi havde med drivhuset. Vi købte soklen i XL Byg i efteråret, så den kunne støbes ned i forbindelse med fliselægningen.

For et stykke tid siden kom drivhuset så på tilbud - også hos XL Byg, og vi slog til. Sidste weekend blev det pakket ud på græsplænen, men det var ikke sort som soklen, men gråt!!!!

Bjarne kom ind - helt sikkert for at få accept af, at det var ok, men det synes jeg ikke, det var. Så Bjarne måtte kontakte XL BYG - både webshoppen, hvor det var købt, og den lokale butik. Det viste sig, at de kun solgte sorte sokler og grå drivhuse, hvilket jo er latterligt, så de var nødt til at tage det retur.

Bjarne fik pakket drivhuset ned igen i kassen, som nu var godt våd af fugten på græsset, fik læsset både det tunge glas og skelettet på traileren og fik det afleveret. Som han sagde: Den kasse lignede sgu en fuld grønlænder, så grim var den, men det lykkedes.

 DRIVHUS (2)

Frokostbuffet

For nylig fejrede vi mit skønne barnebarns 1 års fødselsdag med en lækker frokost, som min svigerdatter, hendes mor, min søn og jeg fik stillet an. Der var mange lækre ting, og når man hjælpes ad og laver lidt god planlægning, er det ikke det store arbejde.

Både min søn og svigerdatter er skilsmissebørn, men vi samles alle på tværs af de nye familier, og jeg elsker det bare.

Da der i facebook-madgrupperne ofte er spørgsmål om, hvad man kan sætte på en buffet, har jeg lavet en artikel om vores anretning. Du kan læse om planlægningen og indkøbene her, og så vil du opdage, at jeg også er nørdet.

Nedenfor ses nogen af de retter, der var på bordet.

Grøn salatSalat med perlebygMadpandekagerTorskerognssalatKyllingesalatRistet rugbrødMarcipankiksCookies  Muffin toast

 

19.02.2016

Syg og dårlig

Jeg har alt for længe været skidt og syg. NU er jeg nødt til at gøre noget ved det. Læs om mine symptomer, kuren mod dem og se videoen med min diagnosetest her.

 

mave

 

17.01.2016

Godt nytår - lidt forsinket

Jeg har et nytårsfortsæt for 2016. Der skal laves varieret og ikke mindst ny mad.

Hvad er mere spændende end at gå til bordet for at smage en ny ret, og hvad er mere spændende end at tilberede noget, man ikke har prøvet før.

Der er jo masser af inspiration at finde på nettet – man skal bare søge lidt.

Hvis du vil se mine nye retter og selv prøve kræfter med dem, kan du følge mig på facebook. Her vil der være billeder og link til alle opskrifterne.

https://www.facebook.com/groups/Lenes.opskrifter/

Jeg synes faktisk, jeg er kommet godt fra land med nogen spændende ting, selvom jeg var helt udmattet, da vi nåede over nytår, og tænkte, at jeg aldrig ville komme op i gear igen.

Ovnbagt torsk med brødkrummespinatpandekage faerdigmarcipankiks faerdige

farsbroed med bacon

Min far døde sidst i november 2015, og december, og ikke mindst julen, var fyldt med de opgaver, der følger med. Et hjem, der skulle tømmes og deles, og et hus, der skulle sælges, skifteret, gravsten, bisættelse, bedemand, urnenedsættelse, blomster, annoncer……… Godt, at jeg har de skønneste søskende, så vi sammen kom igennem det hele.

Glemte jeg at fortælle, at jeg 2 gange i løbe af november og december var på sygehuset til opfølgende undersøgelse af mine tarme efter en akut indlæggelse med betændelse. Vi nåede også lige en mavevirus i familien, så hele huset måtte isoleres. Min familie , som var på vej hjem fra Schweiz til bisættelse, måtte nødinstalleres hos venner for ikke at blive smittet.

Oveni var der selvfølgelig juleaften, hvor vi 15 personer hjemme hos os og 2. juledag med 14 personer. Heldigvis var min bror og hans familie hos os til at hjælpe med det hele, og det var FANTASTISK hyggeligt.

Juletræet kom også på plads. Traditionen tro gik det til loftet, og pølsetangen måtte i brug for at få de øverste lys på plads.

Nogen synes måske, det er synd med lyskæder, men det er der 3 indlysende grunde til:

- Jeg kan ikke tåle de levende lys, og iøvrigt forurener de indeklimaet forfærdeligt.

- Vi kan tænde træet mange aftener uden bøvl

- Hvordan styrer man at slukke levende lys i toppen af træet uden alt for meget postyr - læs stiger, pølsetang mv

juletrae pyntet

juletrae poelsetang

Vores tur rundt om juletræet kan godt byde på overraskelser. Ud over den faste tur i kæde gennem hele huset, incl. henover vores senge, mens vi synger "Nu er det jul igen", ønskede min kæreste også, at vi i år skulle synge "Jul i Angora". Det gjorde vi så, til stor moro for alle.


Da Jeg er som selvstændig erhvervsdrivende selv sætter tempoet, lå jeg hele den første uge efter nytår stort set på sofaen og lavede ingenting, og langsomt kom jeg endelig til mig selv igen.

Nu håber jeg for 2016 byder på lidt færre af de trælse oplevelser.

 

29.07.2015

Sommerferie i Moskva

Vi har haft en fantastisk ferie i Moskva Her ligger rejsebeskrivelsen.

Bøger

Der var ikke meget tid til at læse i ferien. Jeg havde denne bog med, og nød den i fulde drag, inden jeg skulle sove.

Nu er jeg gået i gang med Sue Monk Kidds tidligere roman "Biernes hemmelige liv".

Mad

Emil og pigerne kom til aftensmad dagen efter, vi kom hjem. Jeg lavede den lækreste ymerfromage. Der er ikke meget arbejde ved den dessert.

Klik på billedet for opskrift.

Ymerfromage

 

07.07.2015

Alene hjemme

Skulle nogen have misset et afsnit af Lene-Home-Alone på facebook er her et resumé.

Min kæreste tog lørdag morgen med en ven og deres respektive døtre på eventtur til Østrig i en uge. Derfor er jeg alene hjemme, og skal selv tage hånd om alle udfordringerne.

Først og fremmest har jeg været på penicillin de sidste 10 dage for underlivsbetændelse. Ingen solen, da jeg under kuren er lysfølsom, og dagen efter den sidste pille, forsvandt solen!!!! Det var i søndags.

Nå men, lørdag krævede vaskemaskinen al min opmærksomhed, for den valgte at gå i stykker. Stoppede gentagne gange i vaskeprocessen. Tricket med at genstarte virkede ikke.

Frem med manualen, hvor der stod, at den lysende knap betød stoppet si. Alt vand skulle tømmes ud - 3 spande - og sien skulle renses - men den sad så fast!

Ledte uden held efter et stykke værktøj til at løsne sien med, så der stod jeg med mit pjaskvåde og sæbefyldte kogevask, og hvad gør man så?

Skylle, lukke vand ud i spand, Skylle, lukke vand ud i spand, Skylle, lukke vand ud i spand, centrifugere, lukke vand ud i spand. Alt gentaget 2 gange, da jeg en overgang troede, at jeg havde overfyldt vaskemaskinen, så nu var tøj delt op i 2 bunker. Det blev det over 20 spande vand.

Stædig er jeg, og nu var heldet med mig. Jeg fandt ENDELIG en polygriptang. Med den fik jeg vredet sien rundt og ud. Der stod "forsigtigt" i manualen, men det var ikke en mulighed i den situation, for alverdens skrammel havde sat sig fast.

Nu spinner vaskemaskinen som en glad kat igen, men lørdagen var gået.

vaskemaskine

ting i vaskemaskine

Søndag var der lidt sol, og jeg slog parasollen op for at sidde i skyggen, men så kom skyerne, og det blæste op. Senere kraftig regn.

I stedet for solbadning lavede jeg p-tærter. Vildt go'e! Klik billede for opskrift.

p tarte   overskaaret

Da jeg skulle i seng, var der KÆMPE oversvømmelse i badeværelset fra det åbne ovenlysvindue. Hvor mange timer havde jeg ikke tisset i?????

oversvoemmelse

Blæsten blev ved, da jeg var kommet i seng, og jeg kom i tanke om parasollen, der stadig var slået op. Stod op og i trusser ud for at ordne det.

Det var bullermørkt (og mit nattesyn er -1000), men på fliserne lå der noget underligt, som jeg gav et lille spark (bare tæer). Hvad i alverden var det? Ind og finde mine briller, og det viste sig at være et pindsvin. WOW pindsvin i haven! Undskyld for sparket!

pindsvin

Mandag havde jeg min yngste søn, hans kæreste og datter til aftensmad.

Vi fik lækker tapas og p-tærter, som forsvandt som dug for solen. Klik billede for opskrift.

luksustapas

Tirsdag - let sol - endelig ud på terassen, men nu kunne døren ikke sættes i lås, så blæsten ikke ruskede den. Ja, døren kunne heller ikke lukkes.

Op på havestolen og her opdagede jeg en pal, der stak op og spærrede for dørlukningsprocessen.

Udstyret med hammer og stige gik jeg i krig med dagens projekt, og fandt på et tidspunkt et hul i døren, som palen passede op i. Så mission hamre-pal-NED-i-dør, blev hurtigt ændret til hamre-pal-OP-fra-dør og over i hul.

Nu virkede døren igen. Lidt underligt, at der sad tape på palen. Havde min kæreste tidligere forsøgt at reparere døren med tape???

Nu var solen forsvundet.

pal

hul til pal

 

 

17.06.2015

Mad og ryg

Endelig tid til lidt nyt på bloggen. Det er ikke fordi, livet har stået stille det sidste halve år, men der har været så meget andet at se til. Der er kommet en del nye artikler, selvom det har stået lidt stille med nye opskrifter, da jeg har og stadig kæmper med en dårlig ryg og balle. Jeg har den sidst tid gået til fysieterapi, og måske har det hjulpet lidt på det. Håber, den dumme ryg kommer helt på plads igen, så jeg ikke skal bøvle med den, hver gang jeg står i køkkenet i mere end en 1/2 time. Det er blevet lidt en sport at finde opskrifter og middage, som kan deles i etaper, så jeg kan ligge lidt ind imellem.

Mit barnebarn har lige haft barnedåb. Her lavede jeg +80 frikadeller, som kunne laves i god tid og fryses. Jeg bagte også mine lækre cookies, som kan holde sig i en kagedåse, og endelig lavede jeg 2 islagkager med daim, som bare var helt fantastiske

frikadeller med danskvand cookiesislagkage med daim

Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

Udflugter

 
Vi skulle ha' været en smuttur til Paris i foråret, men samme dag, som vi skulle af sted, fik vi besked om, at de skrejkede i lufthavnen i Frankrig. Heldigvis fik vi alle vores penge tilbage, både for hotel og fly, men det var da lidt en lang næse, vi fik. Nu gemmer vi turen til efteråret. Den er planlagt til mindste detalje, så det er bare at hive den op af skuffen og komme af sted.
 
I stedet har vi planlagt en tur til Moskva i sommerferien. Den by har i mange år stået på min rejseønskeliste. Når vi skal ud at rejse, går vi på SKYSCANNER.DK og søger på tilfældige flyrejser sorteret i prisorden fra Billund, som er vores nærmeste lufthavn. Så går vi ned i listen, til vi finder et nyt og spændende rejsemål. I år blev det så Moskva.
 
Men......det udviklede sig til lidt af en farse, da det viser sig, at Ruslands anstrengte forhold til Danmark har udmyndiget sig i diverse besværligheder for at gøre det surt at være dansker, der skal til Rusland.
 
Udover, at vi skulle have et underskrevet dokument fra vores forsikringsselskab, der dokumenterer, at vi har rejseforsikringen i orden, og et dokument fra det russiske hotel, der dokumenterer, hvor vi skal bo, krævede de også, at vi personligt mødte op på ambassaden i forbindelse med ansøgning af visum, da vi skulle have taget fingeraftryk!
 

Vi måtte derfor afsted med bus - feeeedt for min ryg - til Købehavn, hvor vi havde bestilt tid på ambassaden. Bus er iøvrigt langt den billigeste måde at komme til hovedstaden på. Vi har ikke tidligere benyttet den transportform, men min svigeror gjorde os opmærksom på muligheden.

På ambassaden mødte vi en ung fyr, som for 2. dag i træk var mødt op for at få visum, og han fortalte, at nogen kom både 2 og 3 gange, inden deres papirer blev godkendt. Vi rystede derfor godt i bukserne, men heldigvis gik det fint.

Bagefter havde vi aftalt at skulle besøge nogen venner, og den næste dag tog de os med på udflugt til Dyndet i nærheden af Køge. Et besøg der kan varmt anfales. Du kan læse mere her

tur rundt om soen 
 

Bøger

Jeg læser stadig rigtig mange bøger. Du kan altid se bøgerne opdelt i kategorier her.

De seneste, jeg har læst er disse.

Seneste anmeldelser

Susanne Benderfeldt - Vorherres lille vidne - 2011

Lucy Dillon - Mine 100 ting - 2015

Tracey Garvis Graves - Vores ø - 2013

Åsa Hellberg - Verden er lille - 2015

Jenny Wingfield - Da bunden faldt ud af himlen - 2011

Ditte Birkemose - Drengen fra Agadir - 2011

Ken Follett - Uendelige verden - 2009

Flere boganbefalinger her

LUKAS GRAHAM

Lukas Graham tog fusen på hele Danmark i går. Normalt er der en masse publicity forud for udgivelsen af kunstnernes nye musik, men Lukas Graham valgte at gå en anden vej. I dybeste hemmelighed har bandet produceret et nyt studiealbum, og i nattens mulm og mørke sneg den sig ind i butikker og på diverse streamintjenester. Fed måde at få opmærksomhed på.

Jeg har ikke nået at få lyttet til albummet endnu, men nogle af de numre, som er på samlingen, har jeg allerede lavet lyrics til, da jeg har lyttet til dem blandt andet på youtube, hvor de har ligget selvom de ikke har været udgivet.

Der har altid været mange besøgende til Lukas Grahams lyrics, men lige nu er der livlig trafik til de sider.

lukas graham2

Lukas Graham - Before the morning sun - lyrics

Lukas Graham - Better than yourself - lyrics

Lukas Graham - Criminal mind - lyrics

Lukas Graham - Criminal mind - lyrics

Lukas Graham - Don't hurt me this way - lyrics

Lukas Graham - Drunk in the morning - lyrics

Lukas Graham - Hedegaard - Happy home - lyrics

Lukas Graham - Mama said - lyrics

Lukas Graham - Ordinary things - lyrics

Lukas Graham - Seven years old - lyrics - ny

Lukas graham - Strip no more - lyrics - ny

Lukas graham medvirker iøvrigt også på suspekts nummer "Søndagsbarn".

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte