P-tærter med skumfiduser
Jeg har længe haft p-tærter på min to-do-liste over mad, jeg skulle prøve at lave. I morgen kommer min yngste søn og familie og spiser, så selvom det er en glohed sommerdag, har jeg kastet mig over projektet.
Jeg er ikke specielt gode venner med chokolade. Det bliver altid hvidt, når det er kølet af, men har nu - forhåbentlig - fundet råd for det. Man gemmer 1/3 af chokoladen og rører den i efter, at man har smeltet chokoladen. Det er nemlig, når det bliver for varmt, chokoladen bliver hvid.
Jeg kunne ikke få fat i de små skumfiduser, så jeg havde læst, at man BARE skulle klippe de store i mindre stykker. Til sidst havde jeg skumfidus på fingrene, på saksen, og på en lille gaffel, jeg prøvede af få dem fri med. I skålen klumbede de bare sammen - øv!!! Men så fik jeg den geniale ide at klippe dem ned i lidt flormelis, og dyppe alle de åbne fedtede ender, inden jeg klippede videre. DET virkede. bagetfter rystede jeg alt overskydende flormelis af i en sigte over en anden tallerken.
Tænkte også, da jeg satte dem på bagepapir, at de nok ikke ville hænge sammen, men det gjorde de li'så fint. Jeg er meget tilfreds, og de smager SÅ lækkert.
Jeg brugte usaltede peanuts, som jeg købte i REMA 1000, men saltede kan måske også anvendes. Kan se på nettet, at det er lidt forskelligt, hvad de putter i.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
25-30 stk
Ingredienser
300 gram mørk chokolade 70%
140 gr. hvide skumfiduser
200 gr. usaltede peanuts
Evt lidt flormelis til klipning af skumfiduser - se ovenfor
Bagepapir
Fremgangsmåde
Klip skumfiduserne i mindre størrelse - ca som dine peanuts. Se trick ovenfor, hvis det klistrer for dig.
Kom skumfiduser og peanuts i en skål og bland dem godt.
Hak chokoladen i mindre stykker.
Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad.
Når chokoladen er smeltet, tages det af varmen, og det sidste usmeltede chokolade røres i, til det er opløst.
Hæld chokoladen i skålen til peanuts og skumfidus og bland det godt sammen.
Sæt p-tærterne på et stykke bagepapir med 2 spiseskeer.
Jeg klippede bagepapir og lagde på tallerkner, som jeg stablede i køleskabet med en omvendt tallerken mellem hver. De skal nemlig på køl for at størkne.
Når de er størknede, kan du putte dem i en dåse. Brug de klippede stykker bagepapir som mellemlag.
Opbevares køligt.