Guldkorn fra min bonusdatter og andre børn


Rasmus: Mor, sig, hvad skal lave (på madrassen)!

Mor: Slå en baglæns koldbøtte

Rasmus: Den kan jeg ikke

Mor: Så slå en forlæns

Rasmus: Det er kedeligt. Kom nu med et forslag!

Mor: Jeg har lige givet dig to forslag. Nu er det din tur.

Rasmus: Nej, mor! Det var det samme forlsag - bare hver din vej!


Rasmus spørger sin mor: "ved du hvorfor de altid sender raketter op om natten"? Svaret til det må være: " nej, det ved jeg faktisk ikke", hvorefter Rasmus uddyber: " så kan de ankomme til månen - Pünktlich! (Rasmus taler både dansk og tysk)

Godt med noget diciplin i rumfarten.


Mor og Gustav har en snak om fødselsdage:

G:har far fødselsdag den 10.?
M: nej far har den 14.
G; hvorfor har han ikke den 10. Ligesom hr. Mortensen?
M:Hr. Mortensen har den 18. Og far den 14.
G; Hvorfor?
M; Fordi der blev de født. Ved du hvad født betyder?
G; Nej
M; Det er den dag man kommer ud af sin mors mave
G; Tænker lidt og siger, mor din mave er ikke tyk mere
M; Nej
G; Men det er fars mave. Og også far gris fra Gurli gris!


Far til Rasmus efter en del debat over aftensmaden "Rasmus - du er simpelthen for stædig!"

Rasmus - små grædende "nej - det kan jeg ikke være, for jeg ved ikke, hvad det betyder"


Min svigerinde Betina og hendes børn snakker om Adam og Eva over frokosten, og Anna (mellembarnet) og Betina undrer sig over, hvor Kain og Abel fandt deres koner. De googler det, og finder ud af at iflg jødisk tradition fik Adam og Eva 33 sønner og 23 døtre, som fik børn med hinanden. Anna siger: jamen det går jo ikke... Rasmus (liilebror)  afbryder og siger: næ, der er for lidt piger!! Betina: Vi lukker den ned der for idag😀

 


En af mine venner skrev på facebook lige efter valget i 2015: Nu skruer vi ned for valgdækningen her i huset. Hannah og en legekammerat leger med barbiedukker, og én af dukkerne er statsmedister!! 


 Noah går og synger en FCK sang han har lært af sin fætter. Han synger: "FCK boller med de små. Midt på banen i finalen" Så spørger jeg ham hvad det betyder. Noah svarede: ej mor det betyder at FCK har med boller med til Messi på fodboldbanen


 Kender en lærer, som i 2. klasse hørte: ”Du kan selv, - jeg er ikke din skumtjener”


Far Ole har problemer med at slå det lange græs, da de kommer hjem fra ferie.  Den fælles havetraktor, de har på vejen, kan ikke trække igennem græsset. Nu går Ole over til almindelig motorklipper, men den vil ikke starte, Så går turen til Bauhaus efter nye tændrør og endelig får han gang i plæneklipperen. Efter få omgange går den i stå igen og nu vil den ikke starte. Ole bander og svovler, mens hans lille søn Nicolai på 2 år går og leger.

Nicolai henter sin legetøjsgræsslåmaskine og giver den til Ole og siger "Så brug den her".


William til onkel Thomas: Jeg ved godt at frø starter med F og det ender på Ø. Onkel Thomas: Ja, det er rigtigt. Hvilket bogstav er der ind imellem. William: Det ved jeg ikke. Onkel Thomas: Det er Rrrrrrrr (siger R-lyden), William går og tænker lidt og siger så "Nu ved jeg det. Det er en løve".


William til onkel Thomas: Jeg ved godt at frø starter med F og det ender på Ø. Onkel Thomas: Ja, det er rigtigt. Hvilket bogstav er der ind imellem. William: Det ved jeg ikke. Onkel Thomas: Det er Rrrrrrrr (siger R-lyden), William går og tænker lidt og siger så "Nu ved jeg det. Det er en løve".


Mor Martine fortæller: Har lige været ude og gå en tur med drengene i skoven. De står og kaster pinde i bækken. Så spørger Noah: hvor kommer alt vandet fra. Mig: oppe fra uhrhøj. Noah: ej er der nogen som har glemt at slukke en vandhane.


Andreas Mor fortæller:
Andrea hygger sig(??? lærerbarn!!!!) med regnehistorier hen over morgenmaden... Far Lars: "Hvis der er 100 æbler ude i haven(= ikke vores have!!!), og vi spiser 100 æbler. Hvad har vi så?" Lillesøster Hannah blander sig: "Ondt i maven!!!" Fedt at være fire år og dejligt konkret i tankegangen...

Min nevø 4-årige Rasmus' spørgsmål of the Day: mor, tror vi på guld?


Ved aftensmaden i dag: storesøster Signe: "jeg har ondt i maven!" lillesøster Anna: "jeg har ondt i øret!", mindstemand Rasmus: "jeg har myrer i bukserne!"


Gustav skal have strømper på til morgen. Han trækker den ene strømpe ned over den ene storetånegl og siger: jeg kan ikke mor. Mor svarer: du gør da heller ikke den store indsats for at prøve! Gustav:nej mor, det gør jeg ikke!


Familien går og pakker taskerne til påskeferien, og Rasmus kommer med bamsen Mis, som er en vaskebjørn og giver følgende instruktion: "Far, Mis skal ligge i en yderlomme for han skal skide hele tiden"


Mor til Magnus "Magnus kan vi ikke aftale, at du har et par træningsbukser i klubben, ikke laver glidende tacklinger eller tager regnbukser over dine almindelige bukser, for jeg kan ikke få dine bukser rene?"
Magnus til mor "Mor, vil du have, at jeg bliver professionel fodboldspiller og tjener styrtende med penge, eller at jeg har rene bukser?"


Far lidt småsurt: Andreas du må ikke lege med maden!!!
Andreas: Jeg leger også kun med skeen!


William og mor sad og snakkede om, da mor for snart 100 år siden var i Australien. William: "så var jeg med inde i maven". Mor: "nej, det var du ikke, for vi havde ikke lavet dig dengang" William: "Var jeg da i stykker? Var det min arm?"


Anna kommer ned fra badeværelset og "dufter" meget af parfume. Hun har også været i make-up'en :-/ Mor spørger hende, hvilken parfume hun dog har på, svarer hun: "Alle 4...!


Lillesøster: mor, hvad laver du?
Mor: skifter sengetøj
Lillesøster: Har I tisset?

Min svigerinde prøvede flere gange at sige noget til sin 7-årige datter Signe. Da hun så havde prøvet at få kontakt 5-6 gange, sagde pigebarnet tørt: "Mor, vi er altså ikke lige på tale-hånd nu..."


Far spørger lillesøster Anna: Hvad skal du arbejde med, når du bliver voksen?
Anna: Ja, men jeg skal jo bo på bondegården med signe (storesøster). Grisene skal bo omme bagved, for de lugter og er beskidte.

 Malene, mor til 5 unger fortæller:
I går havde jeg lokket vores søde frisør til at komme her og klippe hele familien (der er visse fordele ved at være så mange), og mens jeg sad og blev klippet siger Morten (farmand): "Så skal jeg sove med en helt ny dame (mig med mit nyklippet hår) i aften", hvortil Magnus siger "Nej, skal hun (frisøren) også sove her?"

Andrea (3 år) er bestemt ikke tilfreds med udnævnelsen af nye statsminister!! Efter et forsøg på at forklare hende, hvem den søde dame i

fjernsynet er, udbryder hun: "Jamen JEG vil bestemme!!" jo, jo hun skal nok blive til noget......


Mor: Andrea, nu har du kun to dage tilbage i dagplejen. Andrea: Ja, så er jeg voksen!!!???


 Anna (4 år) sidder og skriver navnene på nogen af de andre børn i børnehaven. Hun nævner, at Marvin er rigtig sød, og far må naturligvis vide, om hun har kysset ham. "Nej, han var der ikke i dag", siger hun.


Citat fra min niece Anna (4 år): "jeg skal have syv børn med August. Jeg skal lige forklare ham det, og hvis han ikke rigtig forstår det, så tager jeg Liam"


Mor: Andrea, jeg er ved at være træt af at tørre æblejuice op efter dig... nu synes jeg, du skal sige undskyld! Andrea kigger omsorgsfuldt på æblejuicen og siger: undskyld æblejuice...!!!???


Far Bjarne og Nikoline har lånt en quizbog på biblioteket. Bjarne stiller Nikoline et spørgsmål: Hvornår har man kobberbrylllup? Nikoline svarer: Er det 2. eller 3. gang, man bliver gift?


Signe: Mor, hvor gammel bliver far til sin fødselsdag? Mor: 37. Signe: Så dør han snart....


Signe:  "Mor nu bliver du nødt til at lyne din mund sammen, for vi kan ikke holde ud at høre på dig mere"


Anna siger "Her lugter så mærkeligt". Mor siger "Synes du det?" og Anna svarer "Det er nok bare mig, som har slået en fis"


Signe spørger "Hvad er pension"?, og mor forklarer, at det er når man bliver gammel og ikke skal arbejde mere. Signe bliver meget sur over denne forklaring, da den slet ikke passer ind i hendes billede, hvilket mor og far finder ud af, da hun forklarer, at hun har set at Emil fra Lønneberg går på pension. Efter lidt snak frem og tilbage finder de dog ud af, at han går på auktion.


Nikoline: Far, skal vi ikke ind og se akvariet i Nørreportcentret. Det er jo så sundt at se på sådan nogen fisk


Anna spørger, da hun sidder og spiser 2-farvet is: Er det røde jordbær? Ja, svarer far og mor. Er det hvide så skinke?


Far holder et af sine sædvanlige kloge foredrag for sin datter Nikoline på 8 år. Denne gang er temaet kemi. Nikoline spørger: Far, hvor ved du egentlig alle de ting fra? Det er da noget jeg har lært i skolen, siger far. hmm, mor kan ikke huske noget fra skolen. Hun er bedst til at huske fødselsdage, svarer Nikoline


Signe på sidder sidder ved aftensmaden med resten af familien. Pludselig siger hun: Har i set mine skelet-øjne. Far og mor kigger på Signe, som skærer en masse grimasser, men det ligner ikke særlig meget et skelet. Pludselig falder 10-øren: Signe kigger med begge øjne mod næsen - hun har lært at skele


Min svigerinde fortæller om hendes to små døtre på 6 (Signe) og 3 (Anna) år:

pigerne leger så fint sammen og hygger sig, så jeg benytter lejligheden til lige at støvsuge. Pludselig kommer Anna stor-tudende hen til mig og siger "Signe siger jeg er en lineal..." Signe kommer nu også hen til mig og siger "nej, nej Anna - jeg sagde at du er GENIAL, det er sødt sagt, ikke mor?"


Under aftensmaden spørger mor:"Magnus, vil du have rødkål?" "Det kan jeg ikke li'", siger Magnus "Har du smagt det?" spørger mor. "Nej, men det har min ven for mig, og jeg kan ikke li' det".


Laura og mor kører forbi Karup flyvestation, hvor der hænger et gammelt fly, og Laura siger: Se mor, et udstoppet fly


Annas underbukser har et fint billede bagpå. Derfor går hun med dem omvendt. Ellers kan hun jo ikke se det.


Min gamle klassekammerat havde en fredag aften en seriøs snak med sine piger på 10 og 12 år om, hvad de kan blive. Hun siger, at de kan blive lige, hvad de vil, hvorpå den yngste siger: Så vil jeg gerne blive længe oppe.....


Signe, som snart skal i 1. klasse, spiller"hvem er hvem" med mor, og hun skal stave,, hvem der er på hendes kort. Først siger hun bogstaverne "S t e p h e n" - derefter kommer det meget højt og skråsikkert: "JONAS!!!"


 Signe spiller fodbold i haven med far og lillesøster Anna. Hun råber:

"far er dansker, Anna er schweizer og jeg er målmand"


Min 3-årige niece Anna havde leget med storesøster Signes perler, og nu lå de spredt overalt på gulvet. "Kan du samle perlerne op", siger far. "Nej", siger Anna. "Det er jo SIgnes perler". Far tænker sig godt om. Nu er gode råd dyre. "Hvis du ikke samler dem op, smider jeg dem ud", siger far. Anna lægger sig på gulvet og stirrer tænksomt  op i loftet og svarer: "Så bliver Signe godt nok ked af det!"


Nikoline siger til far Bjarne: Når jeg bliver stor, vil jeg køre i taxa.

Far Bjarne: Nååh. vil du så være den, der styrer bilen, eller den der sidder bagi.

Nikoline: jeg vil selvfølgelig være den, der styrer bilen. Det er jo ham, der får alle pengene! 

Far Bjarne og Nikoline skal spille et spil, der kræver, at man både kan regne med plus og minus.

Far Bjarne forslår, at de kun spiller med plus.

Nikoline: jeg kan også godt minus.

Far Bjarne: okay, hvad er så 4-3?

Nikoline tænker sig lidt om, før hun svarer: kat?!


Nikoline er på ferie med Lene og far Bjarne. De skal købe postkort, som skal sendes hjem til mor. Bjarne og Lene står ved postkorthylden og griner lidt af et kort med to frøer, der boller.

Det lyder interessant, mener Nikoline, så hun synes bestemt, at mor skal have et postkort fra Tyrkiet med de to frøer.

Da Nikoline kommer hjem til mor, taler de om postkortet, og Nikoline forklarer mor, at det er to frøer, der boller.

Mor: ved du godt, hvad boller betyder?

Nikoline: ja, det er, når man hjælper hinanden!


Min 4-årige niece Signe havde været lidt slem, og far tog den stramme mine på og skældte ud. Da han havde afleveret budskabet, kiggede Signe på ham med sine mandelformede øjne og sagde: ja, ja hr. majestæt. Så er det om at finde en grimasse, der kan passe.


Nikolines far kæmper med at forstå sine norske kollegaers sprog. Ofte ringer "fætter Højnorsk", når far og Nikoline kører sammen i bilen, og en dag da far er færdig med at tale i telefonen, spørger Nikoline: "Far, var det fætter Højnorsk?" "Ja", sukker far. "Er det ham, som taler så underligt?" spørger hun, og det bekræfter far. "Har han så egentlig en støttepædagog?"


Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte