Salat med perlebyg - FODMAP
Jeg har lige haft besøg af min brors familie fra Schweiz i 5 dage. Min svigerinde havde købt et par bøger med FODMAP opskrifter, og jeg kom til at holde virkelig meget af blandt andet perlebyg, som er en helt ny ingrediens for mig. Vi havde køleskabet fyldt med rester, da de tog hjem, så i dag lavede jeg en omelet med løg og pølser. Vi fik også noget lækker skinke til og endelig denne salat med perlebyg
Du kan tilsætte hvad du har lyst til af grøntsager og frugt. Nedenunder har jeg bare skrevet, hvad der i dag kom i min salat.
Laver du mad efter FODMAP har jeg tilføjet er liste med godkendte grøntsager og frugt, du må tilsætte.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
1 dl perlebyg
1 gulerod i stave
En håndfuld vindruer flækket på langs
3 forårsløg
ca. 8 cherrytomater
6 tsk olivenolie
3 tsk ahornsirup
Saften fra 1 lille citron
Salt
Kog perlebyggen efter anvisningen på pakken. Hæld dem i en si og afkøl med koldt vand.
Skær grøntsagerne og bland dem i en skål med perlebyggen.
Rør olivenolie og ahornsirup sammen. Smag til med citron og salt.
Hæld dressingen over salaten
Hvis du laver kost efter FODMAP, kan du nedenfor se en liste over de grøntsager og frugter, du må komme i salaten. Perlebyg hører til de godkendte ingredienser.
Banan
Blåbær
Jordbær
Gul Melon
Grøn Melon
Grapefrugt
Citron
Lime
Vindruer
Kiwi
Ananas
Rabarber
Avocado
Max. 1 ske tørret frugt.
Bønnespire
Rød peberfrugt
Salat, Spinat,
Gulerod
Forårsløg (grønne del)
Agurk
Grønne bønner
Tomat
Kartoffel
Kastanje
Bladseleri
fennikel
Squash
Aubergine
Avocado (står på nogen lister som HØJT FODMAP indhold)