Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Jeg havde en rest hvidvin i køleskabet og bestemte derfor, at vi skulle have noget fisk, så jeg kunne lave en hvidvinssauce. Det blev til nedenstående opskrift, som jeg nu har udnævnt til en af mine yndlingsretter. Hvis man er skeptisk overfor fisk, skulle man prøve denne ret med torsk. Torsk er rigtigt lækkert og smager ikke af fisk. Desuden tilfører krummen på toppen af fisken noget helt særligt.
Jeg har opdelt retten i 3 opskrifter: fisk, perlespelt- otto og sovs. Jeg foretrækker selv de simple opdelte opskrifter. I denne opskrift er beskrevet, hvornår du laver hvad.
Den nemmeste madlavningsmetode er altid at gøre alle ingredienser klar først, selvom det giver lidt mere opvask (-:
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 personer
Ingredienser
2 torskefileter a 150 gr.
1 skive hakket toastbrød (de store skiver)
Skallen af 1 økologisk citron - gem lidt til pynt af fisken
2 spsk. hakket persille
Salt/peber
lidt smør
Fremgangsmåde
Gør alle ingredienser klar.
Tænd ovnen på 225 grader.
Vil du servere perlespelt-otto til, gør du det klar nu og sætter det til at koge.
Bland så det hakkede toastbrød med persillen og næsten al skallen af citronen. Gem lidt til pynt.
Smør et ildfast fad i bunden og læg torskestykkerne heri.
Drys salt og peber på torsken.
Hæld brødkrummeblandingen over fiskene.
Læg klatter af smør ovenpå krummerne - se billedet.
Når perlespelten har kogt 15 minutter, sætter du fisken i ovnen. Den skal have 15 minutter.
Imens fisken er i ovnen, laver du hvidvinssovsen.
Husk at komme grøntsagerne spelten de sidste minutter.
Jeg portionsanrettede maden. Resten af perlespelt-ottoen kan serveres ved siden af i en skål.