Hurtig dessert - ymerfromage med mandler
Efter at jeg for nylig lavede min første ret - succesfuldt - med husblas, nemlig en laksemousse, har jeg fået lidt blod på tanden med de underlige plastikark. Jeg var også nødt til at få bekræftet, at det ikke bare var held i sprøjten, da laksemoussen blev så perfekt.
Herhjemme er vi vilde med ris a la mande, og vi forfalder let til de små færdige, man kan købe hos købmanden. Det er jo slet ikke de samme som en hjemmelavet, så jeg tænkte også, at ymerfromagen kunne være en hurtig genvej til en dessert, der ligner. Særligt da jeg så, at nogen puttede hakkede mandler i, og den fungerer rigtig godt med kirsebærsovs.
Der er ikke meget arbejde i ymerfromage, og den kan laves så sent som to timer før, den skal serveres.
Der stod i opskriften, at jeg skulle bruge ymer A38. Hmmm, hvad er det? Både jeg og min kæreste troede, at A38 var ét produkt og ymer var et andet. Så jeg sagde til Min kæreste, da han skulle købe ind, at han bare skulle købe ymer. Ham ringede dog begejstret hjem, og fortalte, at der faktisk fandtes det omtalte produkt, ymer A38, så det blev puttet i kurven.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
6 dessertglas
Ingredienser
4 blade husblas
1/2 liter ymer A38
1/4 piskefløde
50 gram hakkede smuttede mandler
1 vaniljestang
4 spsk sukker
Serveres med kirsebærsovs, frisk frugt eller grød af bær
Fremgangsmåde
Del vaniljestangen på langs og skrab kornene ud på et skærebræt.
Drys lidt af sukkeret over vanijlekornene og mas det sammen med en kniv til vaniljekornene er delt og blandet med sukkeret.
Rør ymer, sukker, vanilje og de hakkede smuttede mandler sammen.
Pisk fløden til flødeskum og rør den i ymeren.
Sæt husblas i blød i 10 minutter i koldt vand i en skål, der tåler opvamning.Hæld vandet fra husblasen (husblasen vridres let) og sæt skålen i en kasserolle med lidt vand. Vandet skal bare nå op til bunden af skålen, hvor husblassen ligger.
Varm gryden let op, til husblassen smelter.
Tag skålen med det smeltede husblas op og rør hurtigt en smule af ymerblandingen sammen med den smeltede masse.
Hæld det hele ned til resten af ymeren og rør det hurtigt og godt sammen.
Fordel fromagen i skålene.
Luk med film og stil på køl et par timer.
Anrettes med kirsebærsovs eller anden frugtpynt.