Nemt tarteletfyld med kyllingefilet
Man behøver ikke at skulle i gang med at koge en hel kylling, hvis man får lyst til tarteletter. Her er en nem og hurtig opskrift på tarteletfyld, hvor jeg har brugt kyllingefilet.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
6-7 tarteletter ( den mængde, vi bruger til 2 personer, hvis vi skal have tarteletter til aftensmad)
Ingredienser:
2 kyllingefileter
1 dåse asparges snitter
½ kraftterning (kylling)
20 gr margarine
4 spsk mel
2,5 dl vand
Væsken fra asparges snitterne
Salt og peber
Evt. lidt fløde
Og som Tris skriver nederst i comments: HUSK AT KØBE TARTELETTER (-:
Fremgangsmåde:
Skær kyllingfileterne i små bitte tern (ca. som en terning)
Svits kyllingestykkerne kort. De må ikke brune.
Tilsæt 2,5 dl vand og ½ kraftterning
Når suppen koger, skummes den af.
Kogetid 12 minutter
Hæld væsken fra aspargesnitterne gennem en si i et litermål.
Når kyllingen har kogt, hældes suppen herfra også gennem sien ned til væsken fra aspargesen.
Smelt margarinen i en ny gryde og tilsæt melet under omrøring ved svag varme til det samles.
Tilsæt væsken lidt af gangen under kraftig omrøring og ikke for stærk varme. Tilsæt evt. en anelse fløde for at give tarteletfyldet lidt mere fylde.
Kog igennem ca 1 minut.
Tilsæt kylling og asparges, varm tarteletfyldet op og smag til med salt og peber.
Tarteletterne varmes i ovnen ca 3 minutter ved 220 grader med bunden i vejret.
Vil du slå 2 fluer med et smæk, så tilbered samtidig let fransk løgsuppe.
Her kan du udnytte kogevandet fra kyllingefileterne.
Den gode opskrift på langtidsstegt and, finder du her