Frikadeller med danskvand
Der er vel lige så mange måder at lave frikadeller på, som der er husmødre/fædre i Danmark. Jeg har lige lavet 86 frikadeller til mit barnebarns barnedåb, hvor der skal være buffet. Jeg foretrækker en mager fars af rent svinekød, men disse er lavet på halv kalv/flæsk, fordi der var tilbud på det, og de blev bestemt også gode.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ca. 14 afhængig af størrelse
Ingredienser
500 gram flæskefars eller kalv/svin
1 æg
2 tsk salt
1/4 tsk peber
0,75 dl mel
0,25 dl rasp
0,5 dl mælk (let el. skummet)
0,5 dl dansk vand
Finthakket løg efter smag (1-2 spsk)
Margarine eller olie til stegning
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienser undtagen farsen godt sammen.
Rør derefter farsen godt sammen med de øvrige ingredienser.
Lad farsen hvile i køleskabet ca 1/2 time og rør den derefter igennem igen. Nu vil farsen være fastere.
Form frikadellerne med en spiseske og din hånd. Det er en fordel lige at dyppe skeen i margarinen på panden, så slipper den lettere.
Steg frikadellerne på en pande ca 4-5 minutter på hver side.
Skru panden ned på middelvarme, når de alle er kommet på panden
Man vender dem let med 2 gafler, evt ved at vippe dem på kanten af panden.
De færdige frikadeller kan fryses.