Lækre og nemme marcipankiks
Hvad er mere hyggeligt end at gå i køkkenet en lørdag, hvis ellers energien er til det, og ryggen ikke strejker. Jeg elsker det. TIl jul fik vi DE MEST LÆKRE marcipankiks hos svigermor - jeg kunne have spist hele dåsen selv. Dem var jeg helt sikker på, jeg selv skulle bage, og det blev så i dag.
Du kan sagtens servere dem som en småkage, for det er det også.
Tricket med at anvende marcipan betyder, at glutenallergikere også kan spise dem, hvis du lige husker at erstatte melet med kokos.
Smager de af marcipan? Overhovedet ikke.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
50 stk.
Ingredienser
1 dl sukker
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkefrø
2 dl grove havregryn
2 spsk. sigtet speltmel
2 tsk. bagepulver
200 gr. marcipan
1 æg
1,5 dl flydende margarine
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser.
Riv marcipanen på den grove side af rivejernet.
Bland marcipanen i de tørre ingredienser. Du kan anvende en ske i begyndelsen og smudlr endeligt med hænderne. Jeg bruger altid plastikhandsker, da jeg så undgår, at mine hænder er helt smurt ind og nogen gange endda også klør af alle de ingredienser.
Slå ægget ud og pisk det sammen. Hæld det i skålen sammen med den flydende margarine.
Saml dejen til en fast masse - igen er plastikhandsker en god ide. Det fedter rigeligt.
Lad dejen hvile i 15 minutter.
Med 2 teskeer sættes runde kugler på en bageplade med bagepapir. Jeg kunne have 20 kiks på en plade.
Klip et stykke bagepapir, som du lægger over hver kugle, når du skal trykke dem flade - se billedet.
Bag ca. 8 minutter ved 180 grader varmluft midt i ovnen, til de bliver let brune i kanten.
Træk bagepapiret med kiksene over på en rist. De er endnu bløde, så pas på de ikke går i stykker.
Når de er afkølede, bliver de sprøde og kan kommes i en kagedåse.