Islagkage med daim
Mit barnebarn har lige haft barnedåb, og til festen bagte jeg blandt andet 2 stik islagkager med daim. Islagkagen blev før servering pyntet med jordbær, og den smagte fantastisk.
Den er ikke svær at lave.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
1 stk lagkage
Ingredienser
Bunden:
3 æggehvider
150 gr. sukker
150 gr. usmuttede finthakkede mandler
Isen:
4 pasteuriserede æggeblommer
50 gr. sukker+ ca 1 tsk til vanilien
1/2 vaniliestang
4 dl fløde
5 daimbar a' 28 gr.
Fremgangsmåde
Pisk æggehviderne, til de er næsten helt stive
Tilsæt sukkeret og pisk det helt stift
Vend de hakkede mandler i. (Her skal du ikke anvende piskeren)
Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform - se billedet - og klip det til, så der kun er et par centimeter rundt i kanten.
Smør formen - også bunden - og drys den smurte for med mel.
Hæld fyldet i formen og glat den pænt ud.
Bag ca. 30 minutter ved 175 grader varn ovn uden varmluft.
Skær forsigtigt rundt langs kanten af den færdigbagte bund og løsn forsigtigt ringen på formen.
Vask ringen.
Bunden afkøles fuldstændig på en bagerist. Lad den ligge på papiret på bunden.
Når bunden er afkølet, sættes den rengjorte ringe tilbage på bunden af formen.
Kage er krympet lidt, men det betyder ingenting.
Nu skal isen laves.
Skrab vanilien ud af stangen og del kornene ved at mase det ud i lidt sukker.
Hak daimbarerne groft.
Pisk æggeblomme og sukker, til det er hvidt og lugtigt.
Tilsæt vanilien og pisk det sammen med blommer og sukker.
Pisk flødeskummet til tykt skum.
Vend æggemasse og daim ind i flødeskummet med en ske, hæld massen ovenpå bunden og glat den pænt.
Sæt isen i fryseren i mindst 4 timer.
Når isen kommer ud af fryseren, løsnes ringen forsigtigt - skær evt med en kniv rundt i kanten, inden du løsner ringen.
Papiret i bunden kan nu let fjernes.
Kan pyntes ved for eksempel jordbær.