Helstegt mørbrad med æbler og bacon
Mørbrad er atid et hit. Denne variation er med fyld af æbler og champignon, men det kan jo varieres med for eksempel løg, krydderier eller soltørrede tomater.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2-3 personer
Ingredienser
1 mørbrad
1 pakke bacon
1 æbler
evt andet fyld som for eksempel champignon peber
peber
bomuldsgarn til ombinding
Fremgangsmåde:
Fjern hinder og sener fra mørbraden.
Skær den op på langs uden at skære helt igennem. Bank den med kødhammeren. Sørg for, at den bliver lige tyk overalt.
Skræld æblet og skær det i små stykker. Rens champignons og skær ligeledes i små stykker. Jeg brugte 3 store champignon, jeg havde til rest til denne ret. Men andet fyld kan anvendes.
Læg fyldet på midten af den udbredte mørbrad, og fold kødet sammen over fyldet. Omvikl den lukkede mørbrad med bacon og snør med bomuldsgarn.
Det er ikke nødvendigt at salte, pga baconen, men man kan give lidt friskkværnet peber.
Brun den snørrede mørbrad hurtigt af på panden på alle sider.
Læg den i et ildfast fad, som sættes i ovnen ved 160 grader
- Ved en centrumtemperatur på 62 grader er kødet rosa.
- Ved en centrumtemperatur på 65 grader er kødet svagt rosa.
- Ved en centrumtemperatur på 68-70 grader er kødet gennemstegt.
Tag mørbraden ud og lad den trække et kvarter tildækket.
Klip bomuldssnoren af og skær mørbraden i passende skiver.
Kan serveres med braiseret savoykål med saltede mandler, kartofler og dijonsauce med persille.
Prøv også disse opskrifter med mørbrad: