Mørbrad i fad
Mørbrad i fad med en god flødesovs er en klassiker og en sikker vinder ved aftensbordet. Udover pudsningen af mørbraden er der ikke meget arbejde ved denne opskrift. Retten kan serveres med ris eller kartofler, endda med de nye nemkartofler, som ikke behøver skrælning.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser - Mørbrad i fad
1 svinemørbrad
1 løg skåret i både langs årerne
1 pk bacon
1 lille bakke friske champignon skåret i skiver
Evt. 3 gulerødder i grove skiver
1 bakke cocktailpølser
1 ds hakkede tomater
2,5 dl fløde minimum 18%
Salt
Peber
Paprika
Evt lidt sød ketchup
Fremgangsmåde - Mørbrad i fad:
Rengør mørbraden for sener og hinder, og skær ca. 10 bøf.
Vend bøfferne i lidt mel og drys med salt, peber og paprika og brun dem på skærefladen på panden. De skal ikke stege færdige, bare brunes hurtigt. Læg dem i et ildfast fad.
Svist løg, champignon, gulerødder og bacon. Tilsæt paprika under svitsningen. Tilsæt de hakkede tomater og fløden. Kog det op og smag til med salt og peber.
Jeg kan godt li’ en lidt sød sovs, så jeg tilsætter en lille smule ketchup.
Læg cocktailpølserne i fadet og hæld sovsen.
Sæt derefter retten i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Mørbradbøf i fad kan også gøres færdig ved at lade retten simre i panden under låg i 20 minutter.
Prøv også disse opskrifter med mørbrad: