Langtidsstegt and til jul

Langtidsstegt and til jul

Sådan steger vi juleand i vores familie. Opskriften er gået i arv i generationer, og den fungerer.
Når vi er 9 voksne og 3 mindre børn laver vi 2 ænder. Det rækker lige.

 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori


Ingredienser:

1 and ca. 3,4 kg

Salt

Peber

Svesker

Æbler

1 løg

1 gulerod

Kødnåle

Fremgangsmåde:

Rengøres indvendig (gumpen skæres af)

Aftørres med køkkenrulle og gnides indvendig med salt og peber – udvendig med salt

Halsskindet krænges om på ryggen og fæstnes til vingerne med én kødnål

(bagenden skal ikke lukkes) – Arbejdstid ca. ½ time pr. and.

Lægges på risten over bradepanden med ryggen op i 135 grader varm ovn.

½ liter vand hældes i bradepanden

Steger 3 timer ved de 135 grader.

Tages ud – stegefedt hældes fra og ny 1 liter vand hældes i bradepanden. Gem fedtet til sovsen.

Anden vendes og fyldes med en håndfuld svesker og et æble skåret i små både.

Sættes i ovnen igen og steger videre ved 135 grader i yderligere 2 timer

Ovnen skrues eventuelt op på 250 grader og anden brunes i  10 - 15 min. Til skindet er sprødt – hold godt øje med den (Bemærk, at bruning er ikke altid nødvendig ved langtidsstegning).

Sæt anden ind kl 12:30, så er den klar til bruning ca. 17:45.

Udkæring af anden - klik her

Sovsen til anden:

Indmaden fra anden skyldes og brunes i en gryde - evt. i andefedt. Tilsæt vand, så alt er dækket og skum af, når det koger. Tilsæt et delt løg og en delt gulerod og evt lidt mere vand og lad det småkoge 1-2 timer til en fond. Inden fonden anvendes til sovs, kan den evt. sies gennem et klæde, hvis den er for grumset.

Lav en opbagt sovs med fonden og stegeskyen fra andestegningen. Skum fedtet fra skyen og si den gennem et klæde, inden du anvender den. Hvis du tilsætter lidt madkulør, kan du meget let se, hvad der er fond, og hvad der er fedt.

Tilsæt sovsen lidt fløde og ribsgele.

Er sovsen blevet for tynd, jævnes med lidt maizena. Synes, du stadig sovsen mangler smag, kan du tilsætte lidt købt andefond - pas på, det er meget koncentreret.

Det er faktisk ikke så krævende at stege en and. Regøring og opvask er værre, særligt hvis anden eller stegeskyen ryger en tur på gulvet - jeg har prøvet begge dele - rigtig god jul.

Opskrift på andebryst stegt med stegetermometer:

Steg andebryst med stegetermometer

 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte