Opskrift let fransk løgsuppe
Det tager noget tid af tilberede den franske løgsuppe, men den kan laves i god tid, hvis man vil bruge den som forret til sine gæster (vent med gratineringen til lige før servering).
Løgsuppen er en nem og billig ret og smager himmelsk.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ca. 6 portioner
Ingredienser:
Cirka 1 kg løg (2 løg pr. person)
15 g smør
Ca.1 spsk olie
1,5 l fond*
2-3 hønsebouillon terninger
Salt og hvid peber
Revet ost (emmentaler fortrækkes, men anden gratineringsost kan bruges)
Hvid balsamico eddike
Timian
1 fed hvidløg
Hvede flute*
Smør til fluten
1 fed hvidløg (til at gnide på brødet)
*I stedet for flutes kan man købe croutoner eller endnu bedre lave dem selv. Det er rigtig let.
Her er en opskrift
Fremgangsmåde:
15 gr. smør og olie opvarmes i en tykbundet gryde.
Når smørret har bruset af tilsattes løgringene sammen med 1 fed knust hvidløg og et drys timian.
Det hele svitses et par minutter, mens der røres med jævne mellemrum.
Skru ned for varmen og fortsæt med at brune løgene under konstant omrøring.
Det tager cirka 20 minutter i alt.
Når løgene er godt brune (ikke ristede tørre), tilsættes hønsefonden**, og suppen simrer i 15–20 minutter.
Smag til med salt, peber, en lille smule balsamico eddike, evt. mere timian.
Tilsæt gerne mere bouillonterning, hvis suppen skal have lidt ekstra smag (det kommer an på styrken af den fond, du har brugt).
*Bland det sidste smør med 1 fed knust hvidløg og smør det på fluteskiverne (ca. 6 stk), som skæres på skrå og grilles i ovnen, til skiverne er sprøde.
Hæld suppen i en ovnfast skål eller portionsskåle, kom flute i og drys med revet ost over flutene.
Herefter sættes suppen i ovnen under grill, indtil osten er smeltet.
*Vil du anvende croutoner, lægges de i før osten, som beskrevet med flute ovenfor.
Du kan også vælge at servere croutonerne ved siden af. De bliver bløde og opsvulmede under gratineringen.
Det er lidt en smags sag, om man foretrækker dem opblødte ved servering eller sprøde.
**Løgssuppen kan med fordel tilberedes i forbindelse med tilberedning af tarteletter.
Kog da kyllingestykkerne i extra vand og tilsæt gerne en halveret skrællet gulerod under kogningen.
Den extra fond bruges til løgsuppen.