Opskrift på lækker rødvinssovs
Denne rødvinssovs kan enten laves med boullion eller fløde. Vi spiser den til rødt kød - stege eller bøffer. Jeg anvender som regel udgaven med fløde - her anvendes madlavningsfløde, så sovsen ikke bliver alt for fed.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Lækker rødvinssovs:
3-4 personer
Ingredienser:
25 gr. margarine
1 lille hakket løg
2 stilke frisk timian
100 gram rensede skiveskårede champignon
1 spsk rødvinseddike
1 dl rødvin
3 dl oksebouillon eller fløde
salt, peber
Madkulør
Evt jævning.
Fremgangsmåde:
Svits løg og timian i margarinen.
Tilsæt de skiveskårede champignon lad det simre lidt længere.
Tilsæt rødvinseddiken og lad det koge godt ind.
Tilsæt derefter rødvinen og kog ned til den halve mængde.
Endelig tilsættes fløde eller boullion.
Smag til med salt og peber.
Jævn sovsen om nødvendigt og tilsæt madkulør, hvis du ønsker farve på sovsen.
Prøv også denne nemme cognac-sovs. Cognac'en kan erstattes med whiskey.