Kold kartoffelsalat med broccoli og ærter

 kold kartoffelsalat med broccoli og aerter

Hvis man skal lave let mad, som kan forberedes i god tid, er denne kartoffelsalat virkelig god. Især hvis man kan få sin bonusdatter til at skrælle kartoflerne. Så er det halve arbejde næsten gjort. Vi har talt om at tage kartoffelsalaten med til grillaften på gaden næste gang. I aften fik vi paprikamarinerede kotteletter til, men frikadeller ville også være fint.

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

3 personer

 
Ingredienser
 

600 gram kartofler

125 gram ærter

200 gr renset broccoli

1 rødløg

Dild

Marinade broccoli:

3 spsk. olivenolie

3 spsk. hvidvinseddike

Salt, peber

Marinade kartofler:

1 spsk. honning

2 spsk. hvidvinseddike

2 spsk. olivenolie

Salt, peber

Fremgangsmåde

Skær kartoflerne i passende stykker og kog dem møre i letsaltet vand i 10 minutter.

Lad dem afkøle på en tallerken i køleskabet.

Bland marinaden til broccolien i en plastikpose. Ryst det godt sammen og smag til med salt  og peber.

Skær broccolien i skiver og kom den i marinaden. Ryst posen godt, så marinaden fordeles.

Stil broccolien i køleskabet - gerne 1-2 timer.

Bland marinaden til kartoflerne. Hvis du synes, den er for sød, skal der lidt mere salt i.

Hak rødløget (gem nogen ringe til pynt) og dilden, og kom det i marinaden.

Når kartoflerne er kolde, blandes de i marinaden sammen med ærterne.

Lige før servering blandes broccolien med kartoflerne.

paprikakotelet

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte