Ovnbagte gulerødder og rødløg med appelsinmarinade

 Ovnbagte gulerødder og rødløg med appelsinmarinade

Dette lækre tilbehør med gulerødder og rødløg serverede jeg til helstegt krondyrsfilet nytåraften 2014. Det kan forberedes i god tid.

  
 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

4 personer

Gulerødder og løg klar til ovn
 
Ingredienser
6 gulerødder
5 Rødløg
3 spsk. olie
1 spsk. honning
Saften fra 1 appelsin
Salt
 
Fremgangsmåde

 

Skræl gulerødderne og pil løgene.

Skær gulerødderne i grove skiver og løgene i grove både på langs med årerne.

Bland de øvrige ingredienser til en marinade.

Læg grønsagerne i et ildfast fad og hæld marinaden over.

I den oprindelige opskrift er angivet 45 minutter ved 125 grader. Jeg stegte ved 200 grader, da jeg også havde kartofler og steg i ovnen.

Det gik fint, men hold øje med, at det ikke branker. Dæk evt med folie. Mine grøntsager fik 45 minutter på trods af den højere temperatur. De blev perfekte.

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte