Helstegt krondyrsfilet med tilbehør

 Helstegt krondyrsfilet med tilbehør

Nytårsaften 2014 fik vi helstegt krondyrsfilet. Tilbehøret var pandestegt champignonblanding, som jeg lavede, mens stegen trak, råstegte kartofler og ovnbagte gulerødder og rødløg i appelsinmarinade, en salat og ikke at forglemme den lækre rødvinssovs. Retten er overkommelig at lave. Jeg brunede kødet og lavede sovsen i god tid, og så er det værste jo ovre.



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori


6 personer

Ingredienser

2 krondyrsfileter - Vi havde købt 3, men på grund af al tilbehøret og forret, blev kun de 2 spist.
Olie til bruning


Til sovs

Ca. 3 dl. Fløde 18%
1 spsk rødvinseddike
2 dl rødvin
evt. en oksekødskrafterning
Salt, peber


Tilbehør

Champignonblanding

Råstegte kartofler

Ovnbagte gulerødder og rødløg i appelsinmarinade

Salat med appelsin, granatæble og græskarkerner

Fremgangsmåde

Fjern hinderne fra fileterne og gnid dem godt med salt og peber. 


Brun dem på panden 3-4 minutter ialt, og læg dem i et stegefad. Dette kan gøres i god tid, hvorefter de afkøles.

Kog panden af med 1/2 liter vand. Når vandet er i kog, tilsættes 1 spsk rødvinseddike, og 2 dl rødvin. Lad det koge ind til halv mængde. Tilsæt ca. 3 dl fløde og evt. en oksekødskrafterning, hvis du synes, sovsen mangler kraft.
Smag til med salt og peber.
Sovsen kan laves i god tid, køles af, og opvarmes, mens kødet trækker.

Kødet sættes i ovnen med stegetermometer. I den oprindelige opskrift stod der ved 225 grader, men da jeg også havde kartofler og grøntsager i ovnen, stegte jeg på 200 grader.

Fileterne tages ud, når stegetermometeret viser 58 grader. Det tager 10-20 minutter, alt efter, hvor varmt kødet er fra stegningen på panden tidligere. Pak kødet godt ind i staniol og lad det trække mindst 15 minutter. Temperaturen vil fortsat stige et stykke tid, men det er, som det skal være.

Imens varmes sovsen og champignonerne pandesteges.

Hvis du som jeg har grøntsager og kartofler i ovnen også, så husk at tage højde for trækketiden, når du planlægger.
Bliver grøntsager og kartofler færdige før tid, så sluk ovnen, luft den ud, og hold det varmt ved ca 100 grader.

Skær stegen ud i tynde skiver.


Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte