Fastelavnsboller med creme og chokolade
Disse fastelavneboller er store og luftige, og chokoladeknapperne indeni og som glasur, sætter prikken over i'et. Dejen er rigtig lækker at arbejde med.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Eventuelt bageenzymer. Tilsættes iflg vejledningen på dåsen
Opskrift til kagecremen ligger her
Fremgangsmåde:
Start med cremen.
Det er den samme kagecreme, som jeg laver til min brombærtærte. Dog skal der ikke tilsættes flødeskum. Lad cremen køle af. Klik på linket, så finder du opskriften. En færdig pulvercreme kan selvfølgelig også anvendes, men den hjemmelavede smager bare meget bedre. Du kan sagtens lave kagecremen dagen før, du bager bollerne. Hvis du vil have cremen lige så tyk som på den video, der er omtalt længere nede, skal du tilsætte yderligere en tsk mel til opskriften.
Bollerne:
*Husk altid at tage gæren ud af køleskabet i god tid, så den kan få stuetemperatur. Hvis gæren er for kold, hæver brødet ikke ordentligt.
Det samme gælder de øvrige ingredienser.
I denne opskrift opvarmes margarine og mælk, så det kan tages direkte fra køleskabet.
Smelt margarinen og hæld mælken i den smeltede magarine.
Hæld den lillefingervarme væske over i en skål og opløs gæren heri. Er væsken blevet for varm, så lad den stå og afkøle lidt, inden gæren tilsættes.
Tilsæt æg, sukker og salt og rør godt sammen.
Tilsæt mel og ælt det hele godt til en blank sammenhængende dej.
Lad dejen hæve 40 minutter under låg.
Tænd ovnen på 200 grader
Ælt dejen let igennem efter hævning. Du kan også forsøge dig med japanerens metode - se filmen nedenfor.
Vej dejen og beregn vægten af én bolle.
Vej dejen af til den første bolle.
Hold resten af dejen i tildækket i skålen for at bevare fugtigheden. Særligt om vinteren, hvor luftfugtigheden er lav, tørrer dejen hurtigt ud.
Du kan også dele hele dejlkumpen i 10 ligesom japaneren på filmen nedenfor.
Rul en rund fin bolle i hånden og rul den ud til en flad pandekage med kagerullen eller tryk den ud med hånden – ca 12 cm.
Dejen er lækker at arbejde med og hænger ikke fast i bordet ved udruldning. Du burde ikke behøve at drysse mel.
Fyld en go’ skefuld creme i og lidt chokoladeknapper.
Luk bollen ved at folde enderne ind over og trykke godt sammen - se videoen.
Det er vigtigt, bollen er godt lukket, så cremen ikke flyder ud.
Sæt bollerne på en bageplade med bagpapir med lukningen ned mod pladen.
Ønsker du en sprød overflade, pensles med æg. Mine boller på billedet er ikke penslet.
Bages
Straks bollerne kommer ud af ovnen lægges 4-5 chokoladeknapper på toppen. Lad dem smelte og smør dem forsigtigt ud med bagsiden af en teske. Smeltechokoladen er meget mere lækkert end glasur.
Kan du ikke spise alle bollerne på én dag, er de stadig lækre dagen efter, hvis du luner dem en anelse i ovnen. Det kan sagtens lade sig gøre, selvom der er kommet chokolade på.
Problemer med at lukke bollen helt, så cremen ikke falder ud? - Se denne sjove video med en japansk pige, der viser hvordan det skal gøre.