Opskrift brombærtærte med kold råcreme

Opskrift brombærtærte med kold råcreme

I min barndomshjem havde vi en kæmpe brombærplante op af en gavl. Brombærplanten var uden torne, og gav masser af bær, som mor blandt andet lavede marmelade og brombærtærte af. En del bær kom i fryseren, så der var forråd til vinteren. NU har jeg ENDELIG selv fået en tornfri brombærplante, og der var næsten bær til 1,5 tærte. Billedet er min 2. tærte, hvor jeg har suppleret med lidt købte hindbær, som er optøet.

Hvis du er på low fodmap diæt, kan du erstatte melet med speltmel og anvende mælk og fløde uden laktose til cremen.

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

Mørdej Brombærtærte

 

 225 gr mel
175 gr margarine
50 gr sukker
1 æg
 
Creme til Brombærtærte
 
2,5 dl mælk
2 æggeblommer
3 spsk sukker
Vaniliesukker
4 tsk mel med top
3-4 spsk flødeskum
 
Tærten:
 
Bland mel og sukker i en skål
Læg margarinen i skålen og skær med en kniv, indtil margarinen er findelt.
Efter findeling af margarinen med kniven, smuldres dejen hurtigt med hænderne til sidst.
Saml dejen hurtigt med ægget.
Klip 2 platiskposer op og læg dejen imellem.
Rul dejen ud mellem plastikposerne.
Engang imellem løsnes posen foroven og det hele vendes, så der rulles fra den anden side, når også denne pose er løsnet.
Når dejen har den korrekte størrelse til tærteformen, vendes dejen ud i tærteformen og posen løsnes.
Læg folie rund i kanten, så den ikke bliver for brun og falder sammen.
Folien fjernes efter ca 1/3 af bagetiden.
Prik bunden med en gaffel.
Bagetid 15 minutter ved 225 grader til bunden har fået lidt farve.
 
Cremen:
 
Rør melet ud i den kolde mælk i en gryde.
Jeg putter al melet i og rører mælken i lidt af gangen, så er det let at røre klumperne ud.
Tilsæt æg og sukker og kog forsigtigt op under omrøring.
Smag til med lidt vaniliesukker.
Hæld cremen over i en skål og dæk overfladen med et stykke vitawrap, så det ikke trækker skind, mens det køler af.
Når cremen er afkølet, tilsættes flødeskum.
Mens tærten stadig er lun, dækkes bunden med brombær, og cremen kommes ovenpå.
 
Tærten kan naturligvis anrettes med andre frugter.
 
Har du mange brombær i haven, er det rart med alternativer til denne opskrift.
Prøv for eksempel Lækker kage med marengs og frugt. Den serverer jeg også med brombær.

 



 

Af de overskydene æggehvider kan du lave de fineste kyskager
 
Kyskager med lyserøde striber
 

Af

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte