Hjemmebagte medaljer - kager - opskrift
Medaljer har altid været en af mine yndlingskager. Nu har jeg selv prøvet at bage dem, og det er ikke så svært.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Antal: 18 kager = 9 færdige medaljer
Ingredienser medaljer:
500 g Mel
250 g Margarine
250 g Sukker
3 ts Bagepulver
1 dl Vand
Færdig kold creme
1/4 l Piskefløde
Flormelis
Lidt vand
Pynt: flødeskum, chokolade
Knapper, glaserede appelsinstykker eller krymmel
Fremgangsmåde medaljer:
Skær margarinen i små stykker ved en kniv og bland den med sukkeret.
Tilsæt melet og bagepulveret og bland det det hele godt,
Tilsæt vandet, og saml det hele til en fast dej. Vær tåldmodig.
Dejen samles med varmen fra dine hænder. Dejen må ikke være klistret - så lad være med at tilsætte ekstra vand.
Del dejen i 2 og ruld den ene klump MEGET flat ud på et stykke bagebapir (medalerne hæver i højden under bagningen).
Løsn dejen fra papiret ind imellem, så er den nemmere at rulle helt ud.
Kom evt lidt mel på kagerullen, hvis den hænger i.
Udstik nu medaljerne med en rund genstand ca 10 cm i diameter og læg dem på pladen. Der kan være 9 medaljer på hver plade.
Bag ved 200 gr. i 6-8 min.
Medaljerne skal ud af ovnen, mens de stadig er blege, så har de lige den rette konsistens.
Rør glasur af flormelis og kogende vand. Smør den ene halvdel af kagerne med denne.
Tilbered den kolde creme efter anvisningen på pakken.
En hjemmelavet creme, hvis man har bedre tid, kan findes her: Hjemmelavet råcreme
Sprøjt en krans af flødeskum yderst på bunden, fyld creme i midten og en lille klat god syltetøj i midten
Smør toppen med glasur, drys med krymmel og pynt med flødeskum, inden den lægges ovenpå bunden.