Butterdej med rejer, æg og avokado
Butterdej med rejer, æg og avokado kan bruges som let aftensmenu. Den tager lidt tid af lave, men får stor ros herhjemme.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3 stk.
Ingredienser:
3 butterdejsplader
Fint hakket cebergsalat
2 æg
350 gr. rejer
2 avokado
Dild
6 Cherrytomater
3 skiver lime
Dressing:
3 dl creme fraiche
Ca. 2 spsk. ketchup
¼ finthakket løg
1 spsk. finthakket dild
¾-1 tsk. salt
Peber
¾-1 tsk. paprika
Limesaft fra ca. ½ lime
Evt. 1 knivspids sukker
Fremgangsmåde:
Jeg skar ca. 2 cm af butterdejspladerne på den lange led, fordi jeg synes, de var lige store nok. Lad dem tø op ved stuetemperatur – det går ret hurtigt.
Pensl med æg og bag i ovnen til de er gyldne - ca. 15 minutter ved 200 gr.
Kog 2 æg. Put æggene i det kolde vand og kog 8 minutter fra vandet kommer i kog.
Afkøl æggene og pil dem.
Istedet for at pynte med et halvt æg, kan man lave denne lækre æggesalat og pynte med
Bland dressingen og smag til med paprika, salt og peber og evt. en knivspids sukker. Sukkeret er lidt afhængig af, om du bruger en sød ketchup.
Del de 2 avokadoer i 2 og skrab 3 halvdele i en skål på mos det groft. Smag til med salt.
Den sidste halve avokado skæres i passende strimler – mindst 6.
Skær butterdejspladerne igennem og læg bunden på en tallerken. Læg et lag salat og hæld ca. 3 spsk. dressing over. Læg rejerne på. Lav en ”rede” på midten med avokadomosen og læg ½ æg ovenpå. Skær et hak i limeskiverne og læg en skive øverst og pynt med lidt dild.
Læg butterdejslåget på som pynt.
Pynt med avokadostrimlerne og lav til sidst en lille ”sø” med dressingen ved siden af butterdejen og læg kvarte cherrytomater i søen. Pynt med lidt dild.