Hjemmelavede burgerboller
Jeg ville gerne lavede en kyllingeburger til aften, men jeg synes ærligt talt, at købte burgerbrød er meget kedelige. Vi køber så ofte en god stor bolle ved bageren i stedet for. I dag kom min kæreste imidlertid sent hjem, så han kunne ikke nå til bageren. Derfor bestemte jeg, at jeg selv ville bage brødet, og det var da en succes. Jeg fik 2 KÆMPE burgerboller ud af opskriften. Du kan evt lave 3 mindre.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser.
Bland vand, mælk og olie, så det hele får en lunken temepratur. Hæld det i melet.
Ælt dejen sammen i køkkenmaskinen eller i hånden.
Hold de sidste 25 gr mel tilbage og tilsæt kun mere, hvis dejen bliver ved med at klistre efter en del æltning.
Den endelige æltning, foretager jeg altid i hånden, men du kan også færdiggøre dejen i køkkenmaskinen - se videoen.
Lad nu dejen hæve et lunt sted under et viskestykke i 30 minutter.
Tænd ovnen på 225 grader alm. ovn, så den er varm, når bollerne har hævet.
Form 2 burgerboller, sæt dem på pladen på bagepapir og lad hæve tildækket yderligere 30 minutter.
Smør med pisket æg og drys med sesamfrø.
Bages ved 225 grader i 13-15 minutter til bollerne lyder hule, når du banker bag på dem.