Opskrift - hjemmelavede tortillapandekager
Hvis jeres familie er vilde med tortillapandekager eller majspandekager, som de også kaldes, så skal I simpelthen prøve denne opskrift.
Min kæreste er vild med tortilla, men jeg var blevet voldsomt træt af de købte ”pap”-pandekager, så jeg foreslog, at vi selv bagte dem.
De smager bare fantastisk, så nu gider jeg igen at spise tortillas.
Opskriften er til 10 pandekager, og det er nok til 4 personer. Det syner umiddelbart ikke af meget, men de er utroligt mættende.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Ingredienser:
267 gr. hvedemel
267 gr. majsmel
1,25 tsk salt
1,67 tsk bagepulver
8 spsk. olie
3 dl vand
Fremgangsmåde:
Alle ingredienser blandes godt til en smidig masse. Skal dejen stå lidt, inden du bruger den, så dæk den af, da den tørrer ud.
Del massen i 10 runde boller, som trykkes ud til en pandekager.
Pandekagerne bages på en god varm pande - fedtstof behøves ikke. De skal have et par minutter på hver side. Når pandekagen begynder at danne luftbobler, er den færdig
Det kan være lidt besværligt at at udrulle pandekagerne, så vi har valgt at købe en tortillajern.
Det er et aggregat, hvor men presser pandekagen med to metalplader, og det fungerer rigtigt fint. Vi har ikke kunnet finde tortillajernet på en dansk hjemmeside, men endte med at købe det på en udenlandsk hjemmeside
Ved anvendelse af totillajernet smøres pladerne med lidt olie før hver presning, så du kan løsne pandekagen uden, at den går i stykker.
Pandekagerne kan serveres med forskelligt kødfyld efter smag, salat, tomat, rå løg, agurk, majs osv, salsa og revet ost.
Hjemmelavet guacemole kan anbefales. Det smager meget bedre end det købte, og er hurtigt at lave.