Stegning af andebryst med stegetermometer
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Rens andebrystet for sener og overskydende fedt på sider og ender.
Rids fedtet.
Andebrystet lægges på en lun pande med fedtsiden nedad. Derefter skrues op. Steg til fedtet er gyldent, vend og brun kort den anden side. Drys med salt og peber.
Sæt derefter andebrystet i ovnen ved 180 grader med stegetermometer.
Steg til andebrystet har opnået en temperatur på 72 grader og lad hvile udenfor ovnen til kernetemperaturen er 75 grader.
Ønsker man svagt rosastegt andebryst, steges i ovnen til 65 grader og lader hvile udenfor ovnen efter stegning til 68 grader.
Ønsker man rosastegt andebryst, steges i ovnen til 62 grader og lader hvile udenfor ovnen efter stegning til 65 grader.
Temperaturerne er fundet andetsteds på nettet og afprøvet. Personligt synes jeg, at sidstnævnte 65 grader er for rødt.
Den gode opskrift på langtidsstegt and, finder du her