Blomkålssuppe med porrer

 blomkaalssuppe med porrer

Hverdagen er over os igen, og vi har taget hul på 2016. Ærligt talt er jeg stadig udkørt efter jul og nytår og orker faktisk ikke rigtigt at tænke på mad. Men da Christian Bitz lavede et opslag på facebook med blomkålssuppe, MÅTTE jeg altså i køkkenet. Det havde jeg sådan lyst til at spise. Så her er min version af blomkålssuppe. 

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

2-3 personer

 
Ingredienser
 

1 blomkål i buketter

1 løg i ringe

1 hakket hvidløg

1 porrer i ringe

1 liter vand

1 kraftterning (kylling)

Olivenolie til stegning

1/2-1 tsk stødt muskatnød

2 spsk. hvidvinseddike

1 dl fløde

Persille

Bacontern

Fremgangsmåde

Sauter grøntsagerne i olivenolien i en gryde.

At sautere betyder at letbrune en fødevare i fedtstof i kort tid ved middel eller stærk varme i pande eller gryde. Betegnelsen bruges oftest om råvarer, der er skåret ud, fx grønsager i skiver eller stave.

Hæld vandet over, tilsæt kraftterningen og lad det småkoge i 20 minutter.

Tilsæt nu muskatnød, hvidvinseddike, fløde og smag til med salt og peber.

Lad småkoge i 5 minutter.

Blend suppen.

Jeg hældte suppen tilbage i gryden og varmede den kort op igen, men det er ikke sikkert, du synes, det er nødvendigt.

Server suppen med grofthakket persille og ristet bacon.

ingredienser blomkaalssuppe

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte