Blomkålssuppe med porrer
Hverdagen er over os igen, og vi har taget hul på 2016. Ærligt talt er jeg stadig udkørt efter jul og nytår og orker faktisk ikke rigtigt at tænke på mad. Men da Christian Bitz lavede et opslag på facebook med blomkålssuppe, MÅTTE jeg altså i køkkenet. Det havde jeg sådan lyst til at spise. Så her er min version af blomkålssuppe.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2-3 personer
Ingredienser
1 blomkål i buketter
1 løg i ringe
1 hakket hvidløg
1 porrer i ringe
1 liter vand
1 kraftterning (kylling)
Olivenolie til stegning
1/2-1 tsk stødt muskatnød
2 spsk. hvidvinseddike
1 dl fløde
Persille
Bacontern
Fremgangsmåde
Sauter grøntsagerne i olivenolien i en gryde.
At sautere betyder at letbrune en fødevare i fedtstof i kort tid ved middel eller stærk varme i pande eller gryde. Betegnelsen bruges oftest om råvarer, der er skåret ud, fx grønsager i skiver eller stave.
Hæld vandet over, tilsæt kraftterningen og lad det småkoge i 20 minutter.
Tilsæt nu muskatnød, hvidvinseddike, fløde og smag til med salt og peber.
Lad småkoge i 5 minutter.
Blend suppen.
Jeg hældte suppen tilbage i gryden og varmede den kort op igen, men det er ikke sikkert, du synes, det er nødvendigt.
Server suppen med grofthakket persille og ristet bacon.