Lækker og hurtig thai-fiskesuppe
Denne suppe er utrolig lækker. Forberedelsen af ingredienserne er det, der tager længst tid for denne ret. Kogetiden er ganske kort. Forholdet mellem fisk og rejer kan selvfølgelig varieres. Der var mere fisk og mindre rejer i den opskrift, jeg brugte som udgangspunkt, men jeg anvendte de mængder, min kæreste kom hjem med.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
ca. 2 personer
Lækker og hurtig thai-fiskesuppe
Ingredienser
Olie til svistning af grøntsager
1.5 spsk frisk revet ingefær
1 løg i skiver
2 fed hakket hvidløg
3 forårsløg i ringe
150 gr friske skiveskårede champignon
2 gulerødder i stave
2,5 dl vand
1 dl hvidvin
0,3 dl fiskesovs
1 dåse kokosmælk
3 tsk rød karrypasta
1/2 økologisk lime (skallen skal anvendes)
1 knivspids chili
ca. 1,5 tsk groft salt.
Peber
300 gr. torskefilet i små bidder
200 gr. optøede rejer
Fremgangsmåde
Svits løg, hvidløg, forårsløg og ingfær let.
Tilsæt champignon og gulerødder og svits det let med.
Tilsæt vand, hvidvin, fiskesovs, kokosmælk og karrypasta.
Riv skalen fra den 1/2 lime i suppen og næsten al saften fra samme (smag dig frem). Tilsæt det.
Bring suppen i kog og smag suppen til med en anelse chili og salt og friskkværnet peber.
Tilsæt fiskestykkerne og lad dem simre i ca. 5-10 minutter, til fisken er mør (afhænger af størrelsen på dine fiskebidder)
Tilsæt til sidst rejerne. Nu må suppen ikke koge, da rejerne så bliver seje.