Grøntsagssuppe med bacon og nudler
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Ingredienser:
olie eller margarine til svitsning
1 løg
1 porre
4 kartofler
4 gulerødder
200 gr. hvidkål
3-4 fed hvidløg
1 pk. bacon
Evt. 100 gr. blomkål
50 gr. suppenudler
3 ds. hakkede tomater
Ca. 1,5-2 liter vand
3 grøntsagsboullionterninger
1-3 spsk. ketchup
peber
2 tsk. merian
1,5 tsk. basilikum
1 knivspids chili
2-3 tsk. groft salt
Friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
Skær alle grøntsager i tern og ringe - ikke for fint.
Hak hvidløgene.
Bacon klippes i strimler.
Svits løg, porre, kartofler, gulerødder, hvidkål, bacon og hvidløg.
Tilsæt vand, flåede tomater, boullionterninger, salt og peber og bring i kog.
Skum suppen af.
Tilsæt basilikum, merian og ketchup.
Smag til, når du tilsætter ketchup - den gør suppen sødere. Tilsæt, så det passer jeres families smag.
Kog i 10 minutter.
Tilsæt nudler og blomkål og lad koge i yderligere ca 5-6 minutter, indtil nudlerne er mørre - se kogetiden på pakken.
Smag til med salt og peber.