Banansmåkager uden mel og sukker
Dem, som følger mine opskrifter tænker nok: åååh, nej ikke mere med banan. Det er lige før, jeg selv tænker sådan, men det er desværre den eneste frugt, jeg må få i de 30 dage, jeg er på diæt for at udrydde candicasvampen i min krop. Du kan læse mere om kuren her.
Mit første forsøg med at bage banansmåkager var jeg ikke tilfreds med. Smagen var ok, men de var bløde og kedelige.
I den her version har jeg tilsat noget kokosolie, bagt dem ved lidt højere varme, og endelig ikke trykket dem så flade......og de er fantastiske!!
Jeg ved godt, at kokosolie ikke er almindeligt i en traditionel husholdning. Jeg har heller aldrig anvendt det før, jeg er gået på diæt, men jeg tror, det er kommet for at blive hos mig. I bagværk er det rigtig lækkert, og hos de mange sundhedsfolk, hvis hjemmesider jeg har besøgt i disse dage for at få inspiration, bliver det flittigt brugt.
Det vil være for omfattende at opliste alle oliens gode egenskaber her, for der er mange, men prøv at læse på denne hjemmeside, så bliver du måske også fan.
Kagerne er bedst, hvis de spises med det samme. De bliver slappe at at blive gemt.
Jeg har efterfølgende forældlet opskriften ved at tilsætte 2 dadler. Det bliver de endnu bedre af - lidt sødere og lækker smag
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
9 småkager
Ingredienser
2 spsk kokosolie - smeltet i microovnen
1.5 dl grovvalsede havregryn
1 moset banen
Evt 2 dadler
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Dadler kan være lidt svære at mose, så put dem i en minihakker sammen med bananen, så bliver mosen helt perfekt. Hvis du kun har banan i, kan den fint klares med en gaffel.
Bland den smeltede kokosolie med havregrynene.
Rør den mosede banan sammen med havregrynene.
Sæt 9 kager på et stykke bagepapir. De skal ikke trykkes helt flade - se formen på billedet.
Bag 10-13 minutter midt i ovnen, til kagernes kant har fået farve - se billedet.
Lad kager afkøle på en bagerist.