Brunsviger - snasket og lækker
Pinterest bruger jeg flittigt til ny inspiration for mine køkkenaktiviteter. Jeg har oprettet et privatarkiv, hvor jeg gemmer uafprøvede opskrifter, og dem kigger jeg så i, når jeg får lyst til at bage eller lave ny mad. Der har længe ligget en brunsvigeropskrift, som lovede en gang lækker snask, og den har jeg så prøvet kræfter med i dag. Guuuuuuuufffff! Både fyldet og brødet var fantastisk - Bedre en bagerens. Det bliver ikke sidste gang, jeg bager den sag - i dag var første gang, jeg selv prøvede dette bagværk.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
1 bradepande 25X35 cm
Ingredienser
250 gr. mel
25 gr. sukker
25 gr. gær
Et drys salt
1½-1¾ dl mælk, lunken
25 gr blødt smør
Fyld
25 gr. smør
150 gr. brun farin
4 spsk sirup
Fremgangsmåde
Lun mælken i micro-ovnen til lillefingervarmt, og opløs gæren heri.
Tilsæt mel, sukker, og salt og ælt det godt sammen.
Jeg synes dejen var meget klæbrig, og tænkte, jeg havde målt forkert af. Der skulle jo også smør i, og det måtte jo forværre situationen.
Jeg lagde dejen på bordet og æltede smøret i med hænderne. Den så meget mystisk ud, men pludselig, efter jeg havde skubbet, masseret og æltet dejen et godt stykke tid, blev den med ét perfekt! - smidig og blank.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 20 minutter.
Imens laves fyldet ved at smelte det hele sammen i en gryde.
Forbered din bageform 35X25 cm med bagepapir.
Læg dejen i bageformen og bred den ud med dine hænder, som du fugter med vand. Se vedhæftede video 4,15 minutter inde i filmen.
Bemærk, at min opskrift ikke er den samme som i videoen, men metodikken med dejen er magen til.
Prik MANGE huller i dejen med dine fingre.
Tænd ovnen på 180 grader - ikke varmluft.
Hæld fyldet over dejen og lad den hæve 20 minutter et lunt sted.
Prik flere huller efter hævning.
Bag 12-15 minutter.