Dadler med marcipan og chokolade

 dadler med marcipan og chokolade

Chokoladeovertrukne dadler med fyld af marcipan er nok mit yndlingsjuleslik. Det var helt specielt at lave netop dem i år, da de også var min fars foretrukne. Far døde i november i år, så december at været helt anderledes i år. Sorg, tristhed, minder og samtidig travlhed med alt, som skulle ordnes i forbindelse med fars død. Heldigvis har jeg haft mine 2 søskende, og sammen har vi klaret det. Vi er ikke færdige, men godt på vej, og nu glæder vi os til at holde en hyggelig jul sammen og med vores familier, dog uden far i år. 

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

32 stk.

 
Ingredienser
 

1 æske dadler

Godt 100 gr. marcipan

200 gr. mørk chokolade

 

Fremgangsmåde

Hvis du har købt dadlerne med sten, skærer du et lille snit på langs og fjerner den forsigtigt.

Lav 32 marcipan"sten" - der må gerne være større end de rigtige.

Put marcipanen i dadlen, og luk den pænt.

Smelt 2/3 af chokoladen over dampbad, så det lige akkurat er smeltet.

Rør den sidste 1/3 chokolade i. Nu er chokoladen tempereret, så den holder sig fin blank.

Dyb dadlerne i chokoladen, og sæt dem på bagepapir.

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte