Dadler med marcipan og chokolade
Chokoladeovertrukne dadler med fyld af marcipan er nok mit yndlingsjuleslik. Det var helt specielt at lave netop dem i år, da de også var min fars foretrukne. Far døde i november i år, så december at været helt anderledes i år. Sorg, tristhed, minder og samtidig travlhed med alt, som skulle ordnes i forbindelse med fars død. Heldigvis har jeg haft mine 2 søskende, og sammen har vi klaret det. Vi er ikke færdige, men godt på vej, og nu glæder vi os til at holde en hyggelig jul sammen og med vores familier, dog uden far i år.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
32 stk.
Ingredienser
1 æske dadler
Godt 100 gr. marcipan
200 gr. mørk chokolade
Fremgangsmåde
Hvis du har købt dadlerne med sten, skærer du et lille snit på langs og fjerner den forsigtigt.
Lav 32 marcipan"sten" - der må gerne være større end de rigtige.
Put marcipanen i dadlen, og luk den pænt.
Smelt 2/3 af chokoladen over dampbad, så det lige akkurat er smeltet.
Rør den sidste 1/3 chokolade i. Nu er chokoladen tempereret, så den holder sig fin blank.
Dyb dadlerne i chokoladen, og sæt dem på bagepapir.