Appelsinkage med youghurt
Jeg elsker denne appelsinkage og ikke mindst den orange icing, der er ovenpå. Det er vigtigt at overholde målene på kageformen for at få et ordentligt bageresultat. Man kan helt utraditionelt anvende et stegetermometer i kagen for at sikre, at den bliver bagt korrekt. Har du en rest ymer eller youghurt er det bare det helt rigtige at bage dene skønne kage.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
1 stk. kage
Ingredienser
125 gram smør, blødgjort
1 spsk fint revet appelsinskal (svarer ca. til en stor appelsin)
220 gr. sukker
3 store æg, adskilt
375 gr. mel
Knivspids salt
3 tsk bagepulver
0,6 dl appelsinsaft (svarer til en stor saftig appelsin)
250 gr. yoghurt eller ymer
Orange Icing
240 gr. flormelis
30 gr smør, meget blød
ca. 2 spsk. appelsin juice
Fremgangsmåde
Klargør alle ingredienser:
Skil æggene. Hviderne skal i en lille skål, hvor de senere skal piskes. Blommerne skal i dejen senere.
Det blødgjorte smør skal i den største skål. Den færdige dej fylder en del.
Bland mel, salt og bagepulver godt i et litermål.
Bland youghurt og appelsinsaft.
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft.
Pisk smørret på høj hastighed, indtil det er bleget. Tilsæt sukker og appelsinskal, og kørpå høj hastighed, indtil blandingen er fluffy.
Tilsæt æggeblommer en ad gangen, pisk på medium hastighed. Piskes indtil massen er fuldstændig sammenhængende.
Sigt melet i på lav piske-hastighed, indtil det lige er blandet. Tilføj juice og yoghurt på lav hastighed, indtil det lige er sammenhængende.
Pisk æggehviderne med en elektrisk mixer indtil der dannes bløde toppe – det tager ikke lang tid i en mindre skål. Vend forsigtigt en tredjedel af æggehviderne i kagen blandingen. Gentag med resten af æggehviderne.
Smør et ildfast fad - ovalt eller 20X30 cm.
Bages ca. 40 minutter eller 96 grader med stegetermometer ved 170 grader varmluft.
Orange icing: Rør eller pisk sigtet flormelis og smør i en lille skål. Tilsæt appelsinsaft og rør saft i, indtil glasuren er smørbar.
Når kagen er afkølet, overtrækkes den med orange icing.