Tyk koldskål med ymer og jordbær
ENDELIG er sommeren kommet, og så må jeg ikke gå ud i solen!!!! Øv for penicillin mod underlivsbetændelse. Heldigvis er jeg snart færdig med behandlingen, og heldigvis kan man godt lege sommer og servere koldskål på en hed dag, hvor jeg har måttet nøjes med at snige mig ud i haven og luge lidt i skyggen og gå en hurtig tur omkring huset et par gange. Denne koldskål er VIRKELIG lækker!
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
3 personer
Ingredienser
1/2 liter ymer
1/2 liter kærnemælk
1 stang vanilje
4 spsk sukker + lidt til vaniljen
2 store æg - du kan anvende pasturiserede, hvis du er bange for salmonella
1 bakke jordbær
1 blender
Serveres med kammerjunkere og evt skiver af banen
Fremgangsmåde
Rengør jordbær.
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og skil dem ved at mase det ind i sukker på et skærebræt med en kniv
Slå æggene ud i blenderen.
Tilsæt al sukkeret og vaniljekornene.
Kør blenderen, indtil ægget er lyst.
Tilsæt kærnemælk og ymer og pisk det godt sammen i blenderen.
Tilsæt så mange jordbær, der kan være i blenderen. (næsten en bakke for min blenders vedkommende)
Pisk godt igennem til jordbærene er rørt sammen med koldskålen.
Stil kanden med koldskålen i fryseren ca. 1/2 time.