Æblehorn med hele æblestykker og kanelsukker

horn med glasur

Har jeg fundet en hel fantastisk let og luftig gærdej eller er det min nye røremaskine, der laver vidunderbagværk? Mine æblehorn er lige kommet ud af ovnen, og jeg må med skam melde, at jeg allerede har spist 5!!!!! Der skulle iflg. opskriften drysses med nøddeflager, men da jeg havde et sådan lidt tørt bagerhorn indeni mit hoved, valgte jeg at gi' dem glasur. Næste gang bliver det med nøddeflager. Det bliver helt perfekt.
Jeg er ved at lære min nye røremaskine at kende. Dejkrogen, som jeg har brugt til at færdigælte denne dej med, kan ikke nå ned i bunden, så jeg startede derfor med k-spaden, som er en bøjelig gummifætter, som går på bunden. Da dejen blev lidt tykkere og var æltet flot blank med en del af dejen uden at blive for sej, skiftede jeg til dejkrog, kom resten af melet i, og æltede løs. Fantastisk resultat.

 

 

 Dej med aebler
 
24 stk. 

 

 
Ingredienser
 
50 gr. margarine
2 dl mælk (jeg brugte skummet)
1 tsk. sukker
1/2 tsk salt
1 æg + 1 æg til pensling
400 gr. mel - med røremaskine evt lidt mere.

Fyld:

 

2 æbler
0,5 tsk stødt kanel
1 spsk. sukker

Evt nøddeflager

 

Fremgangsmåde

 

Magarinen smeltes ved svag varme. Mælken tilsættes og varmes op, indtil blandingen er lillefinger-varm.

Hæld ovenstående i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt salt, sukker og 1 æg og pisk.

Tilsæt melet lidt efter lidt og ælt dejen god sammen. Hvis man anvender røremaskine, kan dejen evt tilsættes en smule extra mel, hvis man synes, dejen virker meget klisteret, men pas på - ikke for meget.

Stil skålen tildækket og lad hæve i 20 minutter.

Imens laves fyldet:

Skræl æblerne og fjern kærnehuset. Del hvert æble i 12 både. Mine æbler var store Pink Lady. Bådene blev gigantstore, men det fungerede fint i hornene, selvom det så ud som om, de ikke kunne være der.

Bland sukker og kanel godt, og put æblestykkerne ned i blandingen og fordel det på æblerne.

Når dejen er hævet deles den i to lige store stykker. Lad den del, du ikke arbejder med, blive tildækket i skålen, så den ikke tører ud.

*Ælt kuglen godt igennem, og rul den derefter ud til en cirkel med diameter 30 cm. Jeg anvender en min bagemåtte til at rulle ud på. Den er præcis 30 cm bred. Skær cirklen ud i 12 dele - se billedet.

Læg æblestykkerne på tværs i den brede ende, og rul hornet fra den brede ende af hornet. Jeg trykkede æblestykket god ned i hornet inden rulning, og trykkede enderne godt sammen, da jeg havde rullet.

Kom hornene på en bageplade med bagepapir, dæk med et viskestykke og lad hæve i 20 minutter.
 

Nu tændes ovnen på 200 grader.

Gentag fra stjernen* med den anden dejlklump.

Efter hævning penles hornene med æg og bages i 15 minutter ved 200 grader på midterste rille med over/undervarme - ingen varmluft.

Jeg bagte én plade ad gangen. Den anden hævede imens. Det passede fint i tid.

 

 

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte