Cupcakes med marcipan og frosting
Jeg er ikke den store cupcake ekspert, men havde en rest marcipan, der skulle bruges og kastede mig derfor ud i denne opskrift. Frosting havde jeg heller ikke prøvet før, men ofte beundret. Nøj, det blev en god, luftig og lækker kage.
Jeg har læst, forskellen på cupcakes og muffins er pynten. Så hvis du ikke kommer frosting på - så vupti har du bagt muffins (-:
Prøv også at bage denne opskrift ved at tilsætte for eksempel blåbær (til allersidst sammen melet, så de ikke smattes ud med røremaskinen). Jeg prøvede mig lidt frem, og tror det endte med, at jeg tilsatte ca. 200 gr. bær. Det blev de ikke ringere af ifølge min familie......og denne gang var det muffins, for de fik ingen pynt, idet de skulle med på tur. Her de gode, for de holder sig lækre, også til næste dag.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser
100 gr. marcipan
200 gr. smør
175 gr. sukker
3 æg
1/2 dl. appelsinsaft - en god juice kan anvendes
1 spsk. vanillesukker
200 gr. hvedemel
2 tsk bagepulver
Frosting:
200 gr. blødt (stuetemperatur) usaltet smør
200 gr flormelis
0,3 dl mælk
Evt. frugtfarve
Fremgangsmåde
Start med at rive marcipanen.
Pisk blødt smør og sukker rigtig godt sammen.
Pisk 1 æg i ad gangen.
Tilsæt appelsinsaft. vanillesukker, og det revede marcipan og pisk rigtig godt til en cremet masse.
Bland mel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend forsigtigt, melen rundt. Dejen bliver ret kompakt.
Fordel dejen i forme - det hæver, så fyld ikke formen helt op.
Bag ca. 20 minutter ved 175 grader.
Da mine kager var ret store, skulle de have 8 minutter mere, De første 20 minutter var uden varmluft - de sidste extra minutter var med varmluft.
Afkøl kagerne.
Frosting: pisk smør og flormelis godt. Tilsæt mælken og evt frugtfarve.
Smør eller spøjt frosting på de afkølede kager.
Hvis du lægger frosting på alle kager, men ikke spiser dem, skal de opbevares i køleskabet.
Kager uden frosting kan fryses. Jeg synes, de er rigtig gode, når man tager dem op og lader dem tø op i posen.