Luksuskage med 2 slags chokolade og flødeost
Denne kage er ren luksus, fremstillet af de lækreste råvarer. Den er ikke så vanskelig at bage, men tager noget tid, og desuden er den ikke helt billig. Til gengæld rækker den langt, for der er gods i den, og du vil helt sikkert få ros for den.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
14-16 stykker
Ingredienser
200 gr. (vanilie)-kiks med mørk chokoladeovertræk. Jeg foretrækker en lidt grov kiks.
80. gr smør
100 gr. M&M's = 1 pose
375 gr. flødeost natural
125 gr. sukker
3 æg
150 gr. hvid chokolade
150 gr. mørk chokolade
160 gr. creme fraiche 18%
Fremgangsmåde
Bunden:
Smelt smøret, til det lige er opløst, imens du smuldrer kiksene i en skål.
Alternativt kan du brække kiksene i mindre stykker og hakke dem i en minihakker (Det er nemlig ret hårdt for fingrene at smuldre dem "manuelt".
Bland smør og kiksesmulder godt, og tryk det fast og jævnt sammen i en form 20X30 cm, beklædt med bagepapir.
Det er vigtigt at overholde formens størrelse af hensyn til bagetiden.
Fordel M&M'erne over den sammentrykkede bund.
Flødeostefyld:
Smelt den hvide chokolade over vandbad, mens du pisker æg og sukker let, og pisker flødeosten, til den er let og cremet. Jeg synes, det tager noget tid at piske flødeosten. Den skål flødeosten piskes i, skal være den største, for her ender alle ingredienser til sidst.
Når flødeosten er pisket, tilsættes æggemassen lidt af gangen, og der pisket godt igennem efter hver tilsætning.
Sidst tilsættes den smeltede hvide chokolade, og der piskes, til massen er jævn og cremet.
Der er i det hele taget en del piskeri i denne opskrift, men bare giv den gas. Det betaler sig.
Hæld flødeostefyldet over bunden i formen.
Bages ved 180 grader i 30 minutter på midsterste rille - over/under varme - altså ikke varmluft.
Der bages til overfladen er let gylden og fyldet er fast.
Køl kagen af. Om vinteren sætter jeg straks til afkøling i en hyndekasse på terassen. Om sommeren må jeg nøjes med køleskabet, men lader kagen stå ude ca 1/2 time først.
Chokoladeovertræk:
Smelt den mørke chokolade over vandbad og rør creme fraichen i lidt af gangen, stadig over vandbadet.
Når massen er jævn og tyk fordeles den over den helt afkølede kage.
Kagen køles igen, og opbevares iøvrigt køligt, indtil den er spist.