Opskrift banankage med valnødder
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Ingredienser banankage:
2 bananer
60 g valnødder
3 æg
170 g sukker
2 tsk. vanilliesukker
125 g mel
1 tsk. bagepulver
100 g smeltet smør
Overtræk:
100 g god mørk chokolade
½ dl piskefløde
Fremgangsmåde:
Hak valnødderne let, så de er grofthakkede. Mos bananerne og bland dem med nødderne.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt, bland vaniliesukker, mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen sammen med det smeltede smør.
Vend bananmosen i, og fordel dejen i en form beklædt med bagepapir.
Bag kagen på nederste rille i en forvarmet ovn ved 175 grader ca. 55 minutter.
Løsn kagen fra formen og lad den afkøle.
Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Kog fløden op, og hæld den spilkogende fløde over chokoladen og rør, til chokoladen er helt smeltet.
Gryner chokoladen, så varm den op igen.
Smør chokoladen på banankagen og lad det stivne et køligt sted.