Drømmekage fra Brovst
Denne drømmekage er den bedste opskrift, jeg nogensinde har smagt. Det er IKKE en slåfejl, at der så skal meget vaniljesukker i. Prøv også at tilsætte en håndfuld blåbær. Det bliver den ikke ringere af. Frosne kan bruges.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Evt. en håndfuld blåbær
Pisk æg, vaniljesukker og rørsukker tykt og skummende.
Bland mel og bagepulver sammen.
Vend det forsigtigt i dejen drysset gennem en sigte.
Varm mælk og smør (lillefingervarmt) og vend det forsigtigt i dejen.
Varm ovnen op til 180 grader.
Vælg en springform på ca. 22-25 cm.
Smør formen og klip et stykke bagepapir, der passer til bunden + ca. 0,5 cm op af kanten og læg det i.
Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen i 20-25 min. eller til kagen er gyldenbrun.
Hvis du vil have blåbær i, lægges de i dejen nu. Bank kagen let mod bordet, så de synker lidt ned i dejen.
Køl kagen af.
Fyld: Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en tykbundet gryde (større end en kasserolle) og bring det i kog under omrøring.
Når kagen har kølet af i ca. 20-30 min, fordeles fyldet på kagen.
Lad den hvile ca. 2 timer inden servering. Du kan selvfølgelig fremskynde processen, hvis du kan køle af udenfor.
Når kagen er afkølet, skæres den fri i siderne af formen og vendes ud på for eksempel skærebræt.
Fjern forsigtigt bunden af springformen og papiret og vend kagen tilbage på et fad.