Müsliomelet
Dag 9 på candidadiæt. Det kan du læse mere om her .
En af udfordringerne ved idæten er manglen på brød, fordi man ikke må få gær. Jeg har bagt et stenalderbrød, og det er også fint nok, men frygteligt massivt og ret kedeligt uden pålæg, som også er uden for rækkevidde, idet både røgede produkter, svine- og oksekød og ost er forbudt land.
Jeg prøvede i går at lave det, jeg kaldte müsliæg, hvor jeg lavede selvsamme ret på panden, men ærligt talt, så det ikke videre lækkert ud.
I dag har jeg så bagt æg og kerner i microovnen - og det er straks et meget bedre resultat. Flot at se på, og lækker at have i munden. Du får dækket dit kernebehov som ved rugbrød, uden at det bliver tørt, og du får samme mæthedsfornemmelse som ved rugbrød. Endelig er det en smadderhurtig fremstilling - ca. 2 minutter.
Jeg har behov for at kunne fremstille mad lidt huritgt - i hvert fald til nogen af måltiderne - og en müsliomelet er tager ikke meget længere tid end at smørre sine rugbrødsmadder.
Du kan anvende de kerner, du foretrækker. Jeg har blandet hørfrø, sesamfrø, græskarkerner og solsikkekerner
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Læg kernerne i ét lagt i en lille skål, som tåler microovn og høj varme - jeg brugte en minitærteform.
Hæld en andelse vand ved, så det lige dækker kernerne.
Sæt kernene i microovnen - fuld gas i 1,5 minut.
Tag formen ud. Pas på - den er varm.
Tilsæt ægget, som er pisket sammen med en gaffel, hirseflager, majsmel, og en knivspidssalt. Rør det hele godt sammen med en gaffel.
Bag ca 1 minut til ægget er stivnet.