Baconkurve med fyld

frokost i baconkurve

Disse fantastiske baconkurve så jeg på pinterest.com fra en engelsk opskrift. Dem måtte jeg bare prøve at lave, og så får - igen - udnyttet min muffinforme på en ny måde -igen! I opskriften var de serveret med avokadofyld, og jeg sendte min kæreste til købmand efter en varm leverpostej også, og så var der pludselig lækkerier til frokost. KÆMPE succes - min kæreste talte både om michelinstjerner og alt muligt. Måske en ide til julefrokost, hvis man vil gøre lidt extra ud af det?

 



Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori


 

Baconkurve klar til ovnBaconkurve med varm leverpostejBaconkurv med avocado
 
6 baconkurve
 
Ingredienser

8 skiver bacon
6 tandstikkere
Muffinform
Olie til pensling
 
Fyld:
1 glas champignon
1 skive rødbede
1 æg
1 avokado
2 spsk cheasy fraiche
salt
1 tsk tørret koriander
saften fra 1/2 lime
1 finthakket hvidløg
1 spsk finthakket løg
lidt hakket soltørret tomat

 

 Fremgangsmåde

 

Vend din muffinform på hovedet og smør eller spray med olie.

Klip 2 af baconstykkerne i 3 stykker og placér stykkerne øverst på hver sin form.

Vikl et stykke bacon rundt om hver form og sæt det fast med en tandstik.

Bages 25-30 minutter ved 200 grader. Hold øje med, at de ikke skrider ned, når de begynder at krympe og puf dem på plads, hvis det sker. Hvis man giver dem for lang tid, krymper de for meget.

Afkøl baconkurvene. Jeg lod dem sidde lidt på formen, så jeg sikrede, at de stivnede i den rette position. Da de var lidt kølede vendte jeg dem om og puffede forsigtigt bunden nedad, hvis den buede op.

Mens kurvene køler af, tilberedes fyldet.

 

Leverpostej:

Varm leverpostejen.

Steg champignonerne.

Aftør rødbedeskiven med køkkenrulle og hak den fint.

 

Avokodofyld:

Kog ægget. Pil og halvér det.

Hak lidt soltørret tomat.

Mos advokadoen fint. Gem to små skiver til at pynte ægget med.

Tilsæt creme fraiche, koriander, hvidløg, løg og limesaft (giv de små skiver avokado til æggene lidt saft, så de ikke bliver brune) og rør det godt sammen.

Smag til med salt.

 

Anretning:

Læg en lille klat advokado på en tallerken og anbring det halve æg her.

Klatten er til at holde ægget fast med, så det ikke skrider rundt på tallerknen.

Læg en lille klat avokadofyld ovenpå ægget og sæt en avokadoskive fast med enderne opad.

Drys med soltørret tomat.

Fjern tandstikkerne og anbring kurvene på tallerknen og kom fyldet i og pynt dem af - se billedet.

Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte