Laksetærte med broccoli
Vi skulle i dag have påskefrokost, og min kæreste havde købt noget laks til bordet. Da jeg også havde et broccolihoved, fik jeg den ide at lave en tærte af det.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Smuldr smøret i melet. Du kan også gøre dette arbejde ved at blende mel og fedtstof i en foodprocessor. Sådan en har jeg ikke, men jeg har en minihakker. Her hældte jeg halvdelen af melet og fedtstoffet i af 2 omgange, og sørme, om ikke jeg fik den fineste smulderdej - perfekt!
Pisk ægget med en gaffel, hæld det ned i melet og saml hurtigt dejen med hænderne. Hvis dejen er for tør, kan du fugte med lidt vand, til du kan samle den.
Smør en tærteform.
Klip 2 stk 4 liters fryseposer op og og rul dejen ud mellem disse. Du kan let løsne poserne og vende dejen undervejs, til du har den rette størrelse.
Fjern det øverste stykke plast, læg formen ovenpå dejen og vend det hele rundt. Tryk dejen fast langs kanten og fjern forsigtigt posen.
Skær kanterne af og prik dejen med en gaffel.
Forbag tærten 15 minutter ved 200 grader.
Del broccolien i mindre buketter og kog dem i 4 minutter i letsaltet vand. Køl straks af i iskoldt vand og dryp af for vand i en si.
Læg broccolien i den forbagte tærte og strimler af laks imellem dem.
Drys med dild over fyldet.
Pisk æg, mælk og creme fraiche sammen med en gaffel og tilsæt en smule salt og peber.
Hæld æggemassen over fyldet.
Bag tærten 35-45 minutter, indtil æggemassen er helt stivnet.