Dybhavsmuslinger i flødesovs
Jeg havde fået lyst til kammuslinger, så jeg sendte min kæreste ud for at handle. Den lille købmand i byen havde ingen kammuslinger, så i stedet købte han dybhavsmuslinger, som jeg ikke tidligere havde smagt. De var langt billigere - 20 kr/200 gr., så det var spændende at smage dem. Indrømmet - jeg fik lavet en ret for guder - så da der kun var sovs tilbage på tallerken, tog jeg den op til munden og hældte resten af sovsen ind i munden. Jeg har ALDRIG gjort det før, og det er en frygtelig handling, men jeg måtte bare ha' det hele med.
Udover, at det er en middag så lækker, at fuglene synger, så er det lynhurtigt at lave og ikke svært.
Hvis du laver denne ret med kammuslinger, ville jeg stege kammuslinger ca. 1 minut på panden på hver side, og tage dem af, inden sovsen laves i samme pande efter samme fremgangsmåde.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2 personer
Ingredienser
400 gr. optøede dybhavsmuslinger
Rørsukker
3 gulerødder i tynde stave
1 løg i både
1/2 dl hvidvin
1/4 piskefløde
Saften fra 1/2 citron
Frisk rosmarin - mængde som på billedet - del det lille bundt i enkelt "blade"
Ca. 7 grønne asparges skåret i mindre stykker. Husk at brække den træge ende af først.
Salt, Peber
Olie til stegning
Fremgangsmåde
Tør de optøede og hurtigt skyllede muslinger af med køkkenrulle.
Læk dem på en tallerken og drys med rørsukker, så de er pænt dækkede på alle sider.
Drys dem også med salt.
Varm olien godt op på panden.
Læg kammuslingerne på panden på muslingens flade side.
Begynd straks at vende dem, når du har dem alle på panden og skru derefter ned på god middelvarme.
Det går stærkt med bruningen, når der er sukker på panden og den er god varm.
Samtidig med, at du vender muslingerne tilsætter du også gulerødder og løg til panden.
Når den anden side af muslingen er brunet, tilsættes hvidvin.
Lad det koge op et øjeblik og tilsæt fløden, citronsaften, rosmarin og de grønne asparges.
Smag til med salt og peber.
Lad det koge op 3-4 minutter, til aspargesen er mør, men stadig sprød.
Serveres med frisk pasta.