Risotto med grønne asparges og kammuslinger
Jeg synes kammuslinger er lidt dyre, men engang imellem skal man unde sig selv at lave denne risotto. Det er absolut en af mine yndlingsretter. Man kan evt supplere med rejer, som tilsættes til allersidst, så de ikke bliver seje.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
2 personer
Ingredienser
1 bundt grønne asparges
1-1½liter kyllinge fond. Vand + kyllingkrafterninger kan bruges.
olivenolie
2 skalotteløg
1 fed hvidløg
Saften af en lille citron
2 dl halvtør hvidvin
300g risotto ris (jeg bruger Arborio)
1 spsk smør
Salt + peber
parmasan
ca. 250 gr kammuslinger (Det er ikke meget, men de er dyre. Min kæreste kunne godt have spist flere)
Et godt alternativ til kammuslinger er rejer. De tilsættes risottoen til allersidst og skal bare lige varmes igennem.
1 spsk rørsukker
Fremgangsmåde
Skær de grønne asparges i mundrette stykker. Husk at knække det yderste af den tykke ende af og kasser den.
Hak løg og hvidløg.
Hæld et par spsk olie på panden, tilsæt det hakkede løg og hvidløg og lad dem klare et øjeblik ved middelvarme.
Tilsæt risene til panden og lad dem stege med et minuts tid (de må endelig ikke brænde på)
Tilsæt hvidvinen og rør rundt imens vinen stille og roligt optages i risene.
Tilsæt derefter den varme fond lidt af gangen. Det skal bare holdes fugtigt – ikke svømme rundt.
Panden skal simre, så det lige koger, og der røres rundt, så risene ikke sætter sig fast i bunden.
Efter ca 12 min kan saften af citronen tilsættes.
Efter ca 15 min kan de snittede asparges og 2 håndfulde revet parmasan røres i.
Steg yderligere få minutter til aspargene er møre, men stadig sprøde og risene er kogt færdige.
Aftør kammuslingerne og vend dem rørsukkereret tilsat en anelse salt.
På en anden pande smeltes smør tilsat en smule olie.
Kammuslinger smides på den brandvarme pande og steger til de har taget farve - ca 1 minut – ikke mere!. Steg kortere tid, hvis de er meget små.
Vend muslingerne og steg yderligere 1 minut på den anden side. De må hellere få for lidt end for meget.