Laks i butterdej med flødeost, dild, porrer og gulerod
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 personer
Ingredienser
- 200 gr. flødeost, gerne med urter
- 4 laksestykker (uden skind og ben) - jeg brugte de frosne
- 4 butterdejsplader
- 1-2 porrer i tynde skiver
- 2 gulerødder i tynde stave
- 1 bdt frisk dild
- Ca. 1/2 dl sødmælk eller madlavningsfløde
- Salt og peber
- 1 æg
Fremgangsmåde
Udrul butterdejspladerne, så de biver ca dobbelt så lange på den korte led.
Laksefileten lægges på butterdejen og krydres med salt og peber.
Ovenpå lægges porreringe, gulerodsstave og dild.Det er en fordel at forsøge at lægge gulerodsstavene på langs med fisken, så de ikke prikker huller i butterdejen.
Flødeosten røres lind med sødmælk eller fløde og kommes ovenpå grønsagerne.
Butterdejen pensles med æg i kanten, foldes over fisken og lukkes. Herefter pensles butterdejen igen med æg.
Fisken bages ca. 25 min. i forvarmet ovn ved 200°C. Skal man lave til flere personer, så læg ikke fiskepakkerne alt for tæt. De hæver lidt under bagningen.
Vi spiste fisken med flødekartofler og blandet grøn salat med tomater og løg, overhældt med lidt god jomfruolivenolie.