Durumboller med majsmel
Jeg havde lyst til at bage en ny slags boller i dag, så jeg gik i mit viktualierum for at se, hvilke meltyper jeg havde hjemme. Jeg fandt durummel og majsmel, og på nettet fandt jeg disse skønne lidt tunge boller med en fast skorpe, som lige var det, jeg havde lyst til. De blev kæmpe store og kæmpe lækre. 2 af dem spiste jeg til aften, da jeg er alene hjem, 2 har jeg gemt til i morgen og resten er puttet i fryseren. Jeg tror ikke, de kommer til at ligger længe der.
Dejen havde en fantastisk gul farve af majsmelet, og den var SÅ lækker at arbejde med.
Bollerne er bedst helt friske og lune, men de egner sig glimrende til frysning. Jeg tør dem op i min mikroovn, og varmer dem endeligt op i minovnen, så er de helt perfekte.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
Fremgangsmåde
Opløs gæren i det lunkne vand.
Tilsæt resten af ingredienserne - undtagen 100 gr hvedemel.
Rør dejen i køkkenmaskinen (eller i hånden), til den lige hænger sammen. Tilsæt de sidste 100 gr. mel om nødvendigt.
Du kan ælte dejen færdig i maskinen eller ælte det sidste i hånden. Se ælteteknikker på videoen. Strække og folde. Jeg vil sige, at denne dej er en mellemting mellem en våd dej og en standarddej. Den skal ikke være helt våd, da den skal laves til boller og ikke i form.
Når dejen er færdigæltet, sættes den til hævning tildækket et lunt sted 45 minutter.
Form boller og lad dem hæve ca. 30 minutter.
Pensl med pisket æg og drys evt med boghvedegryn eller andet.
Bag ved 200 grader varmluft - 2 plader i ovnen på én gang - 12-15 minutter, til bollen lyder hul, når du banker den i bunden.