Store luftige speltboller - FODMAP
Når man er på FODMAP diæt, kan man trænge gevaldigt til noget hvidt brød, og disse speltboller kan virkelig dække det behov. Jeg vil sige, de er skønnere end mange andre boller, jeg har fået nogensinde. STORE og luftige. Perfekt også til fødselsdagskaffen. Da jeg havde bagt mine boller, tog vi dem med ned til naboen, så de kunne smage. Opskriften har jeg fundet på http://www.bageglad.dk
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
2½ dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk sukker
1½ teske salt
1 æg
75 g afkølet smeltet smør (uden laktose) + lidt til pensling
8-9 dl sigtet speltmel
Havregryn eller sesamfrø til at drysse ovenpå.
Opløs gæren i det lunke vand.
Tilsæt afkølet smeltet smør, sukker, æg og salt. og rør det godt sammen. Dette kan gøres i hånden.
Ælt melet i lidt af gangen. Du får de mest luftige boller, hvis du bruger en køkkenmaskine. Når dejen er blank og smidig er den færdig. Lad være med at hælde den sidste dl mel i. Den skal måske ikke tilsættes, men min dej havde brug for den, da den klistede.
Nu skal dejen hæve mindst 1/2 time.
Læg et stykke bagepapir i en bradepande, og form 10 boller. Jeg hører til den kategori, der vejer min dej, så bollerne bliver lige store.
Bollerne skal efterhæve 15 minutter.
Bag 15-17 minutter ved 200 gr. varmluft, til de har fået en lysebrun overflade - se billedet nedenunder. Bollerne bliver mørkere, når du penslet dem efter bagningen.
Når bollerne kommer ud af ovnen, mens de stadig er varme, pensles de med smeltet smør, og de drysses med sesamfrø eller havregryn.