Opskrift hjemmebagte mini scones

 Opskrift hjemmebagte mini scones

Jeg er alene hjemme og er gået i eksperiment-køkkenet. Jeg har fundet en amerikansk opskrift på scones, som jeg vil prøve, men det kræver jeg får omsat alle mål til noget, jeg forstår - lidt af en opgave.

Heldigvis har jeg fået alt måleudstyret til amerikanske mål af en god veninde i New York, og det kom der de fineste små scones ud af.

Hvad er scones egentlig? Det er et kemisk hævet bagværk - altså bagt med bagepulver. En mellemting mellem en bolle og en muffin. De smager himmelsk med smør og marmelade på, og de pynter på et kaffebord. Overfladen er sprød og indeni er de lækre bløde.

De skal spises samme dag, men til gengæld kan du smide de ubagte i fryseren og tage dem op, efterhånden som du skal bruge dem.

Da dejen ikke skal hæve, er der ingen ventetid på det. Prøv også at bage scones, hvor du tilsætter chokoladeknapper. Callebaut knapperne skulle være særligt velegnede.

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

Jeg fik 19 scones ud af opskriften

Ingredienser


600 gr hvedemel

25 gr. bagepulver

6 gr. salt

100 gr.koldt smør

2,5-3 dl mælk, afhængig af meltypen og fugtigheden i luften

 

 Fremgangsmåde

 

Den nemmeste måde at afveje ingredienserne på er at sætte din bageskål på en vægt og nulstille den mellem hver ingrediens.

Bland de tørre ingredienser godt.

Skær smøret i små stykker og smuldr det ind i dejen med hænderne.

Tilsæt mælken, til du har en fast og glat dej, som ikke klistrer.

Tænd ovnen på 245 grader varmluft.

Rul dejen ud - evt på en bagemåtte, så du ikke ridser bordet med udstikkerværktøjet. Den udrullede dej skal have en højde på 2-2,5 cm

Udstik scones med en udstikker. Min havde en diameter på 6 cm - altså ret små scones. Anvender man en større, skal man vurdere bagtiden.

Hvis du ikke har en udstikker, kan du bare skære dem ud i firkanter. Jeg tror ikke, de kan stikkes ud med et glas, da dejen skaber sig, hvis ikke du anvender et skarpt værktøj.

Skal du genrulle en ny plade af resterne (efter du har stukket ud med en rund udstikker), kan dejen godt være blevet lidt tør. Tilsat da bare lidt mere væske og ælt dejen igennem igen.

Sæt dine scones på bagepapir på en plade. Du kan pensle dem med mælk eller smeltet smør, hvis du synes. Jeg fik det ikke gjort, da jeg ikke lige så det i den amerikanske opskrift, men de blev fint sprøde alligevel.

Bag dem midt i ovnen i 5 minutter. Sluk herefter ovnen og lad dem stå yderligere 5-10 minutter i den slukkede ovn, til de er gyldne.

Bagning af frosne scones: placer de froske scones på bagepapir og pensl dem med mælk eller smeltet smør. Bag i 8 minutter  ved 245 grader. sluk ovnen og lad dem stå i den slukkede ovn yderligere 5-8 minutter til de er gyldne.

 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte