Nemt brød med kerner

nemt brød med kerner

Dette brød er rigtig let. Udover hævetid, skal du kun bruge ganske lidt tid på det, da der ikke skal æltes. Jeg har i denne opskrift anvendt solsikkekerner, men du kan sagtens erstatte dem med andet, for eksempel grækarkerner. 

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

1 Stort brød
 
Ingredienser
 
5 dl. lunkent vand (det skal føles neutralt på dine fingre)
15 gr. gær
2 tsk. salt
1 spsk. olivenolie
300 gr. hvedemel
150 gr. grahamsmel
50 gr. havregryn - gerne grovvalsede
150 gr. solsikkekerner (plus lidt til drys ovenpå)
Bagepapir

Ring fra springform

 

Fremgangsmåde

 

Opløs gæren i den lunkne vand.

Tilsæt olie og salt og rør rundt.

Tilsæt de øvrige indgredienser, og rør det hele sammen. Dejen er meget blød og kan røres med en ske.

Lad dejen hæve under låg i 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader.

Smør ringen af en ringform og anbring den på en bageplade med bagepapir.

Efter hævning hældes dejen ned i ringen og hæver yderligere 1/2 time, tildækket med et viskestykke.

Drys brødet med kerner, groft salt eller krydderier. Du kan anvende det, du synes om.

Bag brødet på næstnederste rille i 30 minutter. Nu fjernes ringen, og brødet bager yderligere 5-10 minutter. (jeg bagte mit i 10 minutter, og det blev perfekt). Bank bag på brødet midt i for at høre, om det lyder hult.

Køl brødet af på en rist.

 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte