Hurtigt madbrød med rosmarin
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
1 stk madbrød
Ingrdienser:
- 50 g smør
- 2 dl mælk
- ½ dl yoghurt naturel
- 25 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk groft salt
- 1½ tsk tørret rosmarin
- 350 g hvedemel (ca. 5¾ dl)
- Pensling
- mælk
- tørret rosmarin
- Bagetid: Sæt brødet i en kold ovn i ca. 20 min. ved indstilling på 225°.
Fremgangsmåde Madbrød
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt yoghurt.
Rør gæren ud heri.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Tilsæt evt. resten af melet.
Form dejen til et rundt, fladt brød (ca. 28 cm i diameter) og læg det på en plade med bagepapir.
Rids brødet næsten igennem, så der dannes otte trekanter.
Pensl brødet med mælk og drys med rosmarin.
Bag det midt i ovnen.
Af Lene Rasmussen