Superlette og hurtige hjemmebagte Flutes

Superlette og hurtige hjemmebagte Flutes

Hurtige flutes - tips til engangshævning: anvend dobbelt mængde gær - det sparer tid.

 


Følg mine opskrifter på Facebook

De nyeste opskrifter

Græsk kødsovs med panerede auberginer

Lækre og nemme marcipankiks

Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron

Små farsbrød med bacon

Muffin toast - meget let

Opskrifter pr. kategori

 

4 flutes ca. 35 cm lange eller 16 små flutes.

 

Ingredienser hjemmebagte flutes:
 
25 g. margarine
2,5 dl vand
2,5 dl ymer eller ylette eller creme fraiche
25 gr. gær (evt. 50 gr. ved engangshævning)
1 tsk. groft salt
ca. 650 g. hvedemel (12 dl.)
Pensling: vand eller mælk
 
Fremgangsmåde hjemmebage flutes:
 
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt vandet.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer.
Rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt melet lidt ad gangen (hold lidt tilbage).
Slå dejen godt sammen og lad den stå tildækket i en skål et lunt sted i ca. 1 time.
Drys mel på bordet og ælt dejen godt sammen (tilsæt evt. resten af melet) og form brødene
Lad brødene efterhæve i ca. ½ time.
Pensl med vand/mælk, og rids evt. brødene på langs.
Bag brødene midt i ovnen

Bagetid: ca. 12 min. ved 250 grader

 
Engangshævning - så går det hutigere:
 
Brug 50 gr gær i stedet for 25 gr.
Sæt flutene direkte på pladen og lad dem hæve ca 35 minutter (1 gang), inden de sættes i ovnen.
 
Brødet kan fryses.
 

Af

 
Inspiration til aftensmad - opskrifter
Skønt bagværk - opskrifter
Lækre kager - opskrifter
hækleopskrift 15 kr
Figurer til sangkuffert
hækleopskrift 20 kr
Salg af hæklet unika
Uro med fly
Køb en hæklet sansesprutte