Superlette og hurtige hjemmebagte Flutes
		
Hurtige flutes - tips til engangshævning: anvend dobbelt mængde gær - det sparer tid.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
4 flutes ca. 35 cm lange eller 16 små flutes.
		Ingredienser hjemmebagte flutes:
	
		25 g. margarine
2,5 dl vand
2,5 dl ymer eller ylette eller creme fraiche
25 gr. gær (evt. 50 gr. ved engangshævning)
1 tsk. groft salt
ca. 650 g. hvedemel (12 dl.)
Pensling: vand eller mælk
	2,5 dl vand
2,5 dl ymer eller ylette eller creme fraiche
25 gr. gær (evt. 50 gr. ved engangshævning)
1 tsk. groft salt
ca. 650 g. hvedemel (12 dl.)
Pensling: vand eller mælk
		Fremgangsmåde hjemmebage flutes:
	
		Smelt margarinen i en gryde og tilsæt vandet. 
	
		Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer. 
	
		Rør gæren ud i blandingen. 
	
		Tilsæt melet lidt ad gangen (hold lidt tilbage). 
	
		Slå dejen godt sammen og lad den stå tildækket i en skål et lunt sted i ca. 1 time.
	
		Drys mel på bordet og ælt dejen godt sammen (tilsæt evt. resten af melet) og form brødene
	
		Lad brødene efterhæve i ca. ½ time. 
	
		Pensl med vand/mælk, og rids evt. brødene på langs. 
	
		Bag brødene midt i ovnen
	Bagetid: ca. 12 min. ved 250 grader
		Engangshævning - så går det hutigere:
	
		Brug 50 gr gær i stedet for 25 gr.
	
		Sæt flutene direkte på pladen og lad dem hæve ca 35 minutter (1 gang), inden de sættes i ovnen.
	
		Brødet kan fryses.