Superlette og hurtige hjemmebagte Flutes
Hurtige flutes - tips til engangshævning: anvend dobbelt mængde gær - det sparer tid.
Følg mine opskrifter på Facebook
De nyeste opskrifter
Græsk kødsovs med panerede auberginer
Ovnbagt torsk med brødkrumme og citron
4 flutes ca. 35 cm lange eller 16 små flutes.
Ingredienser hjemmebagte flutes:
25 g. margarine
2,5 dl vand
2,5 dl ymer eller ylette eller creme fraiche
25 gr. gær (evt. 50 gr. ved engangshævning)
1 tsk. groft salt
ca. 650 g. hvedemel (12 dl.)
Pensling: vand eller mælk
2,5 dl vand
2,5 dl ymer eller ylette eller creme fraiche
25 gr. gær (evt. 50 gr. ved engangshævning)
1 tsk. groft salt
ca. 650 g. hvedemel (12 dl.)
Pensling: vand eller mælk
Fremgangsmåde hjemmebage flutes:
Smelt margarinen i en gryde og tilsæt vandet.
Hæld blandingen i en skål og tilsæt ymer.
Rør gæren ud i blandingen.
Tilsæt melet lidt ad gangen (hold lidt tilbage).
Slå dejen godt sammen og lad den stå tildækket i en skål et lunt sted i ca. 1 time.
Drys mel på bordet og ælt dejen godt sammen (tilsæt evt. resten af melet) og form brødene
Lad brødene efterhæve i ca. ½ time.
Pensl med vand/mælk, og rids evt. brødene på langs.
Bag brødene midt i ovnen
Bagetid: ca. 12 min. ved 250 grader
Engangshævning - så går det hutigere:
Brug 50 gr gær i stedet for 25 gr.
Sæt flutene direkte på pladen og lad dem hæve ca 35 minutter (1 gang), inden de sættes i ovnen.
Brødet kan fryses.